Terneuzenaar krijgt 180 dagen werkstraf

De Terneuzenaar stond voor de rechter in Middelburg op verdenking van vernieling en brandstichting.
Begin dit jaar gooide hij stenen door de ruit van een woning aan het Wilgenplantsoen in Terneuzen. Enkele weken later stak hij wasgoed in brand, dat hing te drogen aan een balkon in de Vondelstraat.
1/2 Het advocatenkantoor, gespecialiseerd in de agrarische sector, stelde dat de integriteit en goede naam van het kantoor werd aangetast. De rechtbankpresident vindt dat Noordewier op zijn minst het artikel vooraf ter inzage had kunnen vragen.
Dan had hij de journalist erop kunnen wijzen dat hij, zoals de burgemeester beweert, verkeerd geciteerd was. Vervolgens had Noordewier, zeker als burgemeester, actie moeten ondernemen om aan het publiek duidelijk te maken dat hij verkeerd geciteerd was, zo meent de rechter.
Dezelfde dag stichtte de man brand in een paar vuilcontainers in het bejaardencentrum aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen. Als verklaring voor zijn daden gaf de man op dat hij zich verveelde.
In het lesprogramma bij de boer kan hij leren regelmaat in zijn leven te brengen. Als hij de 180 dagen niet volmaakt, moet de Terneuzenaar alsnog de gevangenis in.