Bereik Omroep Zeeland

Omroep Zeeland behoort al jaren tot de best beluisterde, bekeken en bezochte regionale omroepen van Nederland. Wekelijks bereikt Omroep Zeeland gemiddeld 88% van alle Zeeuwen via alle kanalen (radioluisteraars, tv- kijkers, gebruikers online kanalen). De bekendheid van Omroep Zeeland blijft onverminderd hoog met 99%.

Het grootste deel van de kijkers en luisteraars naar Omroep Zeeland is tussen 31 en 59 jaar. De meeste Zeeuwen vinden de televisiezender van Omroep Zeeland het belangrijkste kanaal. Bovendien is de tv-zender van Omroep Zeeland dé primaire informatiebron voor veel Zeeuwen.

Steeds meer uitzendingen en nieuwsberichten worden online bekeken op mobiele devices, zoals smartphone en tablet. Ook is steeds meer verkeer op onze website afkomstig van doorverwijzingen vanuit social media kanalen.

Kijk-, luister en waarderingscijfers

Om inzicht te krijgen en te geven in hoeveel mensen kijken en luisteren naar Omroep Zeeland wordt iedere maand een landelijk kijk- en luisteronderzoek uitgevoerd. Daarnaast wordt twee keer per jaar een bereik- en waarderingsonderzoek uitgevoerd. Aan kijkers en luisteraars wordt in dit onderzoek gevraagd naar hoe zij de kanalen (radio, televisie en internet) van Omroep Zeeland en de programma’s waarderen. Deze cijfers zijn voor Omroep Zeeland een graadmeter.

Met behulp van deze gegevens wordt de inhoud en het tijdstip van programma's afgestemd op wat de kijker en luisteraar belangrijk vindt. Het succes van een programma en een kanaal (radio, televisie, internet) telt bovendien mee bij het bepalen van het tarief voor een reclamespot.