Regionale Mediaraad

Het snel veranderende mediagebruik van de consument, opgelegde bezuinigingen vanuit de Rijksoverheid en samenwerkingsverbanden met partners in én buiten Zeeland maken dat Omroep Zeeland sterk in beweging is en zich blijft ontwikkelen. Dat is van belang om aansluiting te houden bij de wensen en verwachtingen van het publiek en als organisatie goed zichtbaar te zijn in de Zeeuwse samenleving. Op die manier houdt de omroep zijn hoge bereik en levert blijvend een betekenisvolle bijdrage.

De kijkers en luisteraars van Omroep Zeeland worden vertegenwoordigd door de Regionale Mediaraad. Deze raad vormt een representatieve afspiegeling van de Zeeuwse samenleving en heeft als taak het vaststellen van het media-aanbod en toetsen van het gevoerde programmabeleid van Omroep Zeeland. De mediaraad controleert onder meer of in de programma’s van de omroep minstens 50 procent van de zendtijd besteed wordt aan informatie, cultuur en educatie, de zogeheten ICE-norm. De Regionale Mediaraad heeft een belangrijke klankbordfunctie voor de hoofdredacteur.

Betrokkenheid

Van de leden van de Regionale Mediaraad vragen wij dat zij midden in de Zeeuwse samenleving staan, in de provincie wonen en werken en een ambassadeursfunctie voor Zeeland vervullen. Daarnaast verwachten wij dat zij beschikken over bestuurlijke kwaliteit en ervaring, een groot en sterk eigen netwerk en aantoonbare affiniteit met (nieuwe) media en (regionale) journalistiek.
Lees meer over het reglement van de Regionale Mediaraad.

Contact

Voor vragen met betrekking tot de Regionale Mediaraad kunt u via dit formulier contact opnemen met het directiesecretariaat.