El Hattach vertrekt bij Fortuna Düsseldorf en hoopt op nieuw buitenlands avontuur

Het verblijf van Khalid El Hattach bij Fortuna Düsseldorf blijft beperkt tot een half seizoen. De zaalvoetballer uit Vlissingen had een aflopend contract en bereikte geen overeenstemming met zijn Duitse werkgever over een nieuwe verbintenis.
2016 voetbal zaalvoetbal Groene Ster Khalid El Hattach
El Hattach hier nog aan de bal namens Groene Ster © Paul ten Hacken
Onlangs strandden El Hattach en Fortuna Düsseldorf in de kwartfinales om het Duitse landkampioenschap in de zaal. In de weken daarna voerde de voormalig speler van Groene Ster gesprekken met de clubleiding, waaruit bleek dat de ambities op financieel en sportief vlak te ver uit elkaar liggen.
"Jammer, want ik heb het goed naar mijn zin gehad bij Fortuna. Maar ik ben inmiddels op een leeftijd dat ik om de prijzen wil spelen", aldus El Hattach, die onlangs 31 werd.

Nieuw buitenlands avontuur

Wat zijn volgende club wordt weet El Hattach nog niet. De afgelopen jaren zaalvoetbalde hij in onder meer Indonesië en België. "Mijn voorkeur gaat uit naar een nieuw buitenlands avontuur. Een topclub in Nederland zou eventueel ook kunnen."
Tijdens zijn vakantie gaat hij nadenken over de keuze. "Even tijd om op te laden. Ondertussen houd ik mezelf wel fit zoals altijd." De overschrijftermijn voor buitenlandse transfers in het zaalvoetbal eindigt op 31 augustus.