TOP Arnemuiden komt tekort tegen DVO

De korfballers van TOP uit Arnemuiden hebben de verrassende zege van vorige week tegen KZ geen goed vervolg kunnen geven. In de tweede wedstrijd van het ereklasseseizoen was DVO uit Bennekom met 16-13 te sterk.
Korfbal TOP Arnemuiden
Korfbal TOP Arnemuiden © Omroep Zeeland
TOP begon goed en nam een 1-3 voorsprong, maar zag de thuisploeg snel de overhand nemen. DVO draaide de stand vliegensvlug om naar 4-3, Anita de Ridder wist nog gelijk te maken, maar vanaf dat moment liep de ploeg van Edwin Coppoolse achter de feiten aan. De ploegen gingen met een 8-4 stand in het voordeel van de Gelderlanders de rust in.
In de tweede helft nam DVO definitief afstand. Emmelie Bouwens scoorde net na rust nog de 8-5, maar de marge werd vlug hersteld en uitgebreid, waardoor DVO uiteindelijk uitliep naar 15-9. Een late push van TOP was niet genoeg om de nederlaag af te wenden en met een 16-13 blijft TOP voorlopig steken op 2 punten.