André Siereveld nieuwe trainer Zaamslag

André Siereveld is volgend seizoen trainer van zaterdag derdeklasser Zaamslag. De oud-speler van VC Vlissingen, RCS, Kloetinge en Terneuzense Boys is nu nog trainer van de JVOZ JO-17. Voor Siereveld wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer.
Trainerscarrousel Andre Siereveld
André Siereveld nieuwe trainer Zaamslag © vv Zaamslag
Bij Zaamslag wordt Siereveld de opvolger van Mario de Fouw, die na het ontslag van Ives Vandriessche werd aangesteld om het seizoen af te maken. De Fouw is ook trainer bij zondag derdeklasser Clinge. Of Siereveld met Zaamslag volgend seizoen actief is in de derde klasse, is nog de vraag. De Zeeuws-Vlamingen zijn nog niet zeker van lijfsbehoud. De JVOZ gaat op zoek naar een vervanger voor Siereveld. Mocht de jeugdopleiding die niet vinden, dan zal Siereveld beide functies gaan combineren.

Wie traint waar in het Zeeuwse amateurvoetbal?

Trainersnieuws maart

Niels de Krijger uit Oostburg is volgend seizoen trainer van vierdeklasser Cadzand. Het wordt voor De Krijger (34) zijn eerste klus bij een seniorenelftal.
De Krijger is trainer geweest bij het combinatieteam Groede/Cadzand 016 en is volgens Cadzand 'zeer gemotiveerd' om zijn eerste stappen te zetten als hoofdtrainer bij een ploeg, die uitkomt in de standaardcompetitie van de KNVB.
Zaamslag heeft per direct afscheid genomen van trainer Ives Vandriessche. De oefenmeester, die sinds 2021 aan het roer stond, werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten en het ontbreken van chemie met de spelersgroep. Bij Zaamslag gaat het duo Joris Rademakers en Henk Michels proberen om de ploeg voor degradatie te behoeden.
Saget Dogan is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Stavenisse en daarom zal speler Perry Potappel de trainerstaken voor zijn rekening nemen. Voor volgend seizoen heeft de vierdeklasser al een nieuwe trainer: Toon Magielse.

Trainersnieuws februari

Miso Josipovic (35) uit Vlissingen is volgend seizoen trainer bij vierdeklasser HKW'21, de fusieclub uit Hoedekenskerke en Kwadendamme. Het wordt voor Josipovic zijn eerste club als hoofdtrainer in het seniorenvoetbal. Hij volgt bij HKW'21 Serge Beulens op.
Josipovic was de afgelopen seizoenen actief bij zaalvoetbalclub Groene Ster in Vlissingen en de jeugd van JVOZ en Kloetinge. "Met Miso is de keuze gevallen op een jonge, ambitieuze trainer met veel potentie", zo laat HKW'21 weten.
SC Stavenisse gaat in zee met Toon Magielse. Voor Magielse wordt de zaterdagvierdeklasser zijn eerste Zeeuwse club als trainer. De Brabander komt over van SC Welberg en was in het verleden actief voor Lepelstraatse Boys. Bij SC Stavenisse volgt hij Sedat Dogan op.
René de Nooijer uit Middelburg keert na een jaar afwezigheid weer terug als hoofdtrainer in het Zeeuwse amateurvoetbal. De Nooijer gaat aan de slag bij vierdeklasser Nieuwland, waar hij Henk de Nood opvolgt. Van 2017 tot 2021 was De Nooijer trainer van FC Dauwendaele, de club waarvoor hij 22 jaar als speler actief was.
voetbal Groede Andre de Nooijer
André de Nooijer voelt zich thuis bij dorpsclub Groede © Omroep Zeeland

Trainersnieuws januari

André de Nooijer heeft zijn contract bij zondag vierdeklasser Groede verlengd. De trainer uit Breskens is al acht seizoenen aan de club verbonden. De Nooijer is de langstzittende trainer in het Zeeuwse amateurvoetbal.
Michel Maaskant heeft zijn nog lopende verbintenis met Bruse Boys met twee seizoenen verlengd. De oud-speler van de club is sinds afgelopen zomer de eindverantwoordelijke van de zaterdag tweedeklasser.
Zaterdagderdeklasser Nieuwdorp heeft in Jacques Blijlevens een opvolger gevonden voor Perry Snoep, die aan het einde van het seizoen naar Smerdiek vertrekt. Het wordt voor Blijlevens zijn tweede periode bij de Bevelandse club.
Steve Kesteleyn heeft zijn verbintenis bij Hoofdplaat met een jaar verlengd. De hekkensluiter in de 4e klasse A heeft dit seizoen alle wedstrijden verloren, maar wil de trainer toch binnenboord houden. Kesteleyn staat sinds de zomer van 2020 aan het roer bij Hoofdplaat.
Carlos de Jonge is ook volgend seizoen trainer van Wolfaartsdijk, dat uitkomt in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. De Jonge, zelf oud-speler van Wolfaartsdijk, is sinds de zomer van 2020 actief als trainer bij de club. Wolfaartsdijk staat momenteel op de derde plaats in de 4e klasse A.
Zaterdag vierdeklasser Hansweertse Boys heeft een nieuwe trainer. Vincenzo Frangiamore uit Wemeldinge is de opvolger van Tom Koelen. Frangiamore heeft voor een seizoen getekend.
Rini Verwest is vanaf volgend seizoen de trainer van SPS uit Poortvliet. De oefenmeester uit Sint Maartensdijk gaat een verbintenis voor een seizoen aan met de zaterdag vierdeklasser. Verwest is de opvolger van Peter van Poortvliet.
Fabian Wilson gaat per direct aan de slag als hoofdtrainer bij vierdeklasser Oostburg. De verdediger van derdedivisionist Hoek tekent een contract voor anderhalf jaar. Het wordt voor Wilson de eerste club als trainer. Wilson is bij Oostburg de vervanger van Glenn Geeraerts die door het bestuur van Oostburg begin december werd weggestuurd. Wilson blijft nog wel bij Hoek spelen waar hij op dit moment revalideert van evenwichtsstoornissen en waardoor hij al lange tijd aan de kant staat.
WHS uit Sint-Annaland heeft een opvolger voor trainer Leon de Witte, die na afloop van het seizoen vertrekt bij de club. De zaterdag derdeklasser gaat in zee met Karl Vergouwen uit Vlissingen. WHS wil hogerop. De club staat momenteel op de tweede plaats in de 3e klasse B, maar heeft wel de minste verliespunten in die klasse.
Zaterdag derdeklasser GPC Vlissingen heeft de overeenkomst met trainer Marlon Moeal verlengd. De oefenmeester is aan zijn derde seizoen bezig bij de club, die op de zesde plaats staat.
Joffrey Geldof wordt komende zomer trainer bij Apollo'69 in 's-Gravenpolder. Geldof is bij de zaterdag vierdeklasser de opvolger van Jordy Heikens , die naar Duiveland vertrekt.
Bij Schoondijke staat Marc Waebeke ook volgend jaar voor de spelersgroep. Waebeke is sinds dit seizoen de hoofdtrainer van de zaterdagvierdeklasser en staat op de voorlaatste plaats in de competitie.
Daan Eikenhout
Daan Eikenhout verlaat Arnemuiden voor Patrijzen © Orange Pictures

Vervolg trainersnieuws januari

Kevin Hollander wordt trainer bij Terneuzense Boys. Hij is bij de zaterdag eersteklasser de opvolger van Dennis de Nooijer, die op zijn beurt vertrekt naar GOES, de huidige club van Hollander.
Daan Eikenhout is de nieuwe trainer van Patrijzen in 's-Heerenhoek. Eikenhout is op dit moment trainer van tweedeklasser Arnemuiden, waar hij na twee seizoenen vertrekt. Eerder was hij werkzaam bij Zeelandia Middelburg, De Meeuwen, Terneuzen en Goes.
Bij GOES wordt Dennis de Nooijer uit Vlissingen de opvolger van Kevin Hollander. De Nooijer heeft voor twee seizoenen getekend bij de club, die laatste staat in de Derde Divisie. Dit seizoen staat De Nooijer bij eersteklasser Terneuzense Boys voor de groep.
Jurriaan van Poelje gaat aan de slag bij eersteklasser Kloetinge. Hij wordt komende zomer de opvolger van Marcel Lourens. De uit Middelburg afkomstige Van Poelje heeft dan zes seizoenen gewerkt bij Baronie in zijn woonplaats Breda.
Duiveland heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende trainer Rohan de Geus. Bij de zaterdag derdeklasser uit Oosterland staat Jordy Heikens volgend seizoen voor de groep. Heikens vertrekt zelf na vier seizoenen bij Apollo'69 uit 's-Gravenpolder. Duiveland wordt zijn tweede club als hoofdtrainer.
Bevelanders uit Kamperland heeft Pieter Roelse aangesteld als trainer voor volgend seizoen. Roelse is nu nog werkzaam als trainer van het tweede elftal van De Meeuwen in zijn woonplaats Zoutelande. Roelse is de opvolger van Ralph Zegers, die naar RCS vertrekt. Peter Willemse is aangesteld als assistent.
Peter van Poortvliet (57) uit Sint-Annaland gaat volgend seizoen aan de slag bij vierdeklasser Steenbergen. Van Poortvliet is nu nog werkzaam bij SPS in Poortvliet, waar hij aan zijn derde seizoen bezig is.
voetbal Pieter Roelse Bevelanders
Pieter Roelse wordt de nieuwe trainer van Bevelanders © Bevelanders

Vervolg trainersnieuws januari

Jacco Nelen is ook volgend seizoen trainer bij vierdeklasser MZVC uit Middelburg. Nelen is nu aan zijn eerste seizoen bezig bij de club.
WIK'57 uit Kerkwerve heeft een vervanger gevonden voor de vertrekkende trainer Huseyin Dogan. Richard de Moedt (32) uit Sommelsdijk staat vanaf komend zomer voor de groep bij de zaterdag vierdeklasser. De Moedt is nu nog jeugdtrainer bij SKNWK in Nieuwerkerk.
Henk Schouten heeft zijn contract verlengd bij FC De Westhoek'20, de Schouwse fusieclub. Schouten is sinds 2019 werkzaam bij de vierdeklasser.
Marco Groeneveld is vanaf komende zomer de trainer van Yerseke. De 46-jarige oefenmeester komt over van Rood-Wit W. uit Sint Willebrord en tekent voor een seizoen bij de zaterdag tweedeklasser. Drie seizoenen geleden verliet Groeneveld de provincie om aan de slag te gaan in Noord-Brabant. Daarvoor was hij trainer van onder meer Breskens, SSV'65, Arnemuiden en Bruse Boys.
Kapelle heeft in Shane van Bogaert een nieuwe trainer gevonden. De pas 29-jarige oefenmeester komt over van DOSKO uit Bergen op Zoom, waar hij op dit moment assistent-trainer is bij het eerste elftal. Van Bogaert is bij Kapelle de opvolger van Olaf Filius, die eerder zijn vertrek aankondigde bij de zaterdag derdeklasser.
Na zijn aangekondigde vertrek bij Vogelwaarde heeft Patrick Boute een nieuwe club gevonden. Volgend seizoen gaat hij Hoek 2 opnieuw leven inblazen. Het tweede elftal van Hoek is het afgelopen jaar uit elkaar gevallen. Boute gaat in samenwerking met de technische commissie een nieuw elftal samenstellen.