Dit zijn de succesvolste trainers van dit jaar in het Zeeuwse amateurvoetbal

Door de avondlockdown zit de eerste seizoenshelft in het amateurvoetbal er al op. Tijd om de balans op te maken. Welke clubs vallen op en welke trainers haalden de meeste punten?
Giovanni Siereveld spreekt de spelers van Luctor Heinkenszand toe voetbal trainer
Giovanni Siereveld spreekt de spelers van Luctor Heinkenszand toe © Gilles Verschuure
Derdeklasser Luctor Heinkenszand komt in veel lijstjes voor.
Zo heeft de ploeg van trainer Giovanni Siereveld dit seizoen nog geen officiële wedstrijd (competitie en/of beker) verloren, samen met HVV'24 uit Hulst en WHS uit Sint-Annaland.

Aantal nederlagen

Aantal nederlagen
HVV'24 0
Luctor Heinkenszand 0
WHS 0
Kloetinge 1
Kruiningen 1
Daarnaast haalde Luctor Heinkenszand de meeste overwinningen, samen met vierdeklasser Hontenisse uit Kloosterzande. Beide ploegen wonnen tien duels.
Verder is Luctor Heinkenszand de meest scorende ploeg in het Zeeuwse amateurvoetbal. Dit seizoen werd het net al 65 keer gevonden in dertien duels; een gemiddelde van vijf goals per wedstrijd.

Meeste goals

Meeste goals
Luctor Heinkenszand 65
WHS 52
Kruiningen 44
Breskens 42
VCK 41
Giovanni Siereveld als trainer van Luctor Heinkenszand voetbal trainer
Giovanni Siereveld, trainer van Luctor Heinkenszand © Gilles Verschuure
Toch is Giovanni Siereveld, de trainer van Luctor Heinkenszand, niet de meest succesvolle trainer in het amateurvoetbal.
Siereveld komt tot een score van 84,6% van het maximaal haalbare aantal punten in dertien wedstrijden (tien keer winst, drie keer gelijk). Daarmee staat hij op de vierde plaats in het trainersklassement.
Mario Vermeirssen (HVV'24, 3e klasse A zondag) en Leon de Witte (WHS, 3e klasse B zaterdag) voeren het klassement aan met een score van 93,3%.
Van de tien duels wonnen beide trainers er negen. Slechts een keer werd er gelijkgespeeld. Daarmee haalden ze allebei 28 van de mogelijke dertig punten (= 93,3 %)
voetbal WHS Leon de Witte
Leon de Witte, trainer van WHS © Wim Fase

Puntenpercentage trainers

Puntenpercentage trainers
Leon de Witte WHS 93,3 %
Mario Vermeirssen HVV'24 93,3 %
Marvin Paauwe Kruiningen 90 %
Giovanni Siereveld Luctor Heinkenszand 84,6 %
Veli Eryürük Hontenisse 79,5 %
Arno Verlinde RIA Westdorpe 77,8 %
Nick Corré Zeelandia Middelburg 75,8 %
Huib Meerman VCK 72,7 %
Adriaan Nieuwenhuijse MZC'11 72,2 %
Marcel Lourens Kloetinge 70 %
Traditiegetrouw wordt er in het toernooi om de districtsbeker altijd veel gescoord. De meeste doelpuntrijke wedstrijd in de eerste seizoenshelft was de 17-0 zege van HVV'24 op Corn Boys in de districtsbeker.
Daarna volgen de duels tussen VCK-SC Welberg (13-1, districtsbeker) en Jong Ambon-Vlissingen (4-10, competitie) op gepaste afstand.
Voor deze klassementen worden alle officiële wedstrijden in het seizoen 2021-2022 meegerekend (competitie, districtsbeker, KNVB Beker en nacompetitie).
De complete ranglijsten lees je terug op onze speciale pagina.