Handballer Houtepen maakt stap naar Bundesliga-club

Thomas Houtepen gaat komende zomer een transfer maken naar handbalclub TBV Lemgo Lippe. Het eerste team van die club speelt op het hoogste niveau van Duitsland: de Bundesliga. De talentvolle handballer uit Middelburg gaat in eerste instantie spelen bij het opleidingsteam, maar hoopt daarna aan te sluiten bij de hoofdmacht. "Dit is een kans die ik met beide handen wil aangrijpen."
Houtepen in actie voor TV Cloppenburg
Houtepen in actie voor TV Cloppenburg © Robert Gertzen
Afgelopen zomer vertrok Houtepen bij Aalsmeer, waarmee hij landskampioen van Nederland werd. In Duitsland speelt hij nu voor TV Cloppenburg, dat komt uit op het derde niveau. Nu, een paar maanden later, is hij alweer toe aan de volgende stap. "Dit is echt een grote club hierzo. Ze hebben een arena met skyboxen. Je kan het vergelijken met een voetbalstadion", vertelt Houtepen glunderend.
TBV Lemgo Lippe geldt als een subtopper. Houtepen wil veel minuten gaan maken in het opleidingsteam. "Dan kan ik me goed ontwikkelen. Het is een nog betere omgeving dan waar ik nu zit. Professioneler vooral. Hopelijk leidt het tot een kans om in de beste competitie van de wereld te spelen."