De Jager bezorgt Hoek oefenzege in België

Terwijl heel voetballend Nederland nog niet eens aan voetballen mag denken, speelde Hoek vanavond een heuse oefenwedstrijd. In België speelde de derdedivisionist tegen KRC Gent. Met succes want het eerste duel onder leiding van de nieuwe trainer Lorenzo Staelens eindigde in 0-1.
Ruben de Jager loopt van het veld in Gent
Ruben de Jager loopt van het veld in Gent © Omroep Zeeland
Vanwege de coronamaatregelen mag er in Nederland niet worden gevoetbald en dus zoekt Hoek naar andere oplossingen om fit te worden voor een herstart van de competitie. Zo wilde het de afgelopen week twee keer gaan trainen bij de Zuiderburen, maar gooide een falende lichtinstallatie roet in het eten.
Tegen KRC Gent, de ploeg van voormalig Hoek-trainer Jannes Tant, stond Hoek voor het eerst sinds 27 november weer in wedstrijdverband op het veld. Na elf minuten vond Ruben de Jager al het net in het oefenduel. Na een korte corner werd de bal in tweede instantie bij de geheel vrijstaande De Jager gebracht en hij verschalkte de keeper van de thuisploeg. Die enige treffer bleek genoeg voor de winst in het oefenduel.

Trainen België

De komende week gaat Hoek nog een poging doen om in België te trainen. Er wordt over de grens nog gezocht naar een locatie. Volgende week zaterdag oefent de Zeeuws-Vlaamse ploeg tegen FC Lebbeke.