PR voor Van den Broeke op razendsnel parcours in Valencia

Tim van den Broeke heeft bij de Valencia Ibercaja in Spanje een persoonlijk record, 29.26', gelopen op de tien kilometer. De atleet uit Vlissingen verbeterde zijn beste tijd met maar liefst 27 seconden. Ook Marijke de Visser, uit Aagtekerke afkomstig, liep sneller dan ze ooit deed.
Het is weliswaar geen Zeeuws record, maar wel een PR voor Van den Broeke
Het is weliswaar geen Zeeuws record, maar wel een PR voor Van den Broeke © Omroep Zeeland
De hardloopwedstrijd staat al jarenlang bekend om de razendsnelle tijden die op de tien kilometer gelopen worden. Daarom is het een populaire wedstrijd onder de snelste lopers ter wereld. In 2020 werd op het parcours bijvoorbeeld een wereld-, Europees- en Nederlands record gelopen. "Ik vond het nog een beetje tegenvallen eigenlijk", vertelt Van den Broeke. "Er stond veel wind, het was wat chaotisch bij de start met andere deelnemers, maar het was wel een hele vette wedstrijd met een heel sterk deelnemersveld."
Het leverde Van den Broeke een persoonlijk record op. Maar hij denkt dat hij nog sneller had gekund. "Mijn voorbereiding was niet ideaal met een opspelende achillespees en ik had twee slechte kilometers. Ik kwam voor een tijd rond de 29.10', maar ben gezien de omstandigheden wel blij met de tijd die ik nu heb gelopen."
Marijke de Visser Mastboscross atletiek
Marijke de Visser winnares van de Mastboscross in Breda - archieffoto © Orange Pictures
Aan de tien kilometer in Valencia deden nog meer Zeeuwen mee. Voor Marijke de Visser was er ook succes te vieren. Ze verbeterde haar persoonlijk record met twaalf seconden en liep de tien kilometer in 34.46'. Floris Willeboordse uit Middelburg deed ook mee, maar vond zijn tijd van 30.28' teleurstellend. Op de baan liep Willeboordse al eens 29.53'.
Yunis Stitan uit Dreischor stond ook op de deelnemerslijst, maar haakte op het laatste moment af en reisde niet af naar Spanje.