Oemoemenoe weet ook in Castricum niet te winnen

Het aantal overwinningen van Oemoemenoe in de Ereklasse blijft ook na twaalf wedstrijden dit seizoen steken op één. In Castricum konden de Middelburgse rugbyers tegenstander CAS een helft lang bijbenen, maar werd uiteindelijk met 33-13 verloren.
rugby Gabor Besuijen
Oemoemenoe weet ook in Castricum niet te winnen (archieffoto) © Omroep Zeeland
CAS maakte het verschil in de tweede helft. Via een penalty van Joey Luitwieler was Oemoemenoe nog op een 0-3 voorsprong gekomen en pas tien minuten voor rust scoorde de thuisploeg voor het eerst. Een try plus conversie zorgde voor een ruststand van 7-3.
Na de hervatting liep CAS snel uit naar 21-3. Oemoemenoe deed via opnieuw een penalty van Luitwieler wat terug maar keek niet veel later alweer tegen een 33-6 achterstand aan. Het laatste woord was voor Oemoemenoe. Een try van Daniel Remijnse en conversie van Luitwieler bepaalden de eindstand in de slotfase op 33-13.

Degradatiepoule

Het was de zevende nederlaag op rij voor Oemoemenoe, dat dit seizoen alleen van hekkensluiter Groningen wist te winnen. De ploeg van Reweti Montgomery was al zeker van deelname aan de degradatiepoule, die op 12 maart begint.