Van Anrooij sluit wereldbekerseizoen af op zesde plaats

Shirin van Anrooij is bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide, zesde geworden. De veldrijdster uit Kapelle was lang in de achtervolging op een kopgroep maar finishte uiteindelijk op bijna een minuut achterstand van winnares Marianne Vos.
Shirin van Anrooij GP Adrie van der Poel Hoogerheide
Shirin van Anrooij in actie tijdens de GP Adrie van der Poel © Corrado Francke
Op het WK-parcours van 2023 kende Van Anrooij een slechte start. Vertrokken vanaf de eerste startrij ging ze pas als 16e het veld in. Nog voor de eerste doorkomst herstelde de Zeeuwse zich en vond ze aansluiting bij een kopgroep van elf.
In de derde ronde versnelde Puck Pieterse en maakten vijf rensters zich los van de rest. Van Anrooij moest passen en ging in de achtervolging. De Zeeuwse naderde de kopgroep tot op een paar seconden, maar tot aansluiting kwam het niet. Vooraan ging het tempo omhoog, met felle demarrages van Lucinda Brand en Vos, en liep de achterstand van Van Anrooij op. Op de finish was het verschil met Vos 55 seconden.

Eindklassement wereldbeker

Van Anrooij begon de slotwedstrijd in Hoogerheide als vijfde in de stand om de wereldbeker. Door de winst van Vos leverde de Bevelandse in het eindklassement één plekje in en werd ze zesde.