Pico de Jager wint eerste editie Zeeuws kampioenschap Zwift

De eerste editie van het Zeeuws kampioenschap Zwift is gewonnen door Pico de Jager uit Abcoude. Er deden 82 wielrenners mee aan het kampioenschap, waarbij thuis in de kamer, garage of op zolder een virtueel parcours afgelegd moest worden.
Pico de Jager wint eerste editie Zeeuws kampioenschap Zwift
Zwift is een indoor cyclingapp voor fietstrainers, die populair is onder wielrenners. Jarno Vader (31) uit Middelburg maakt er regelmatig gebruik van. Hij traint thuis bij zijn ouders in een slaapkamer. Zo kan hij in de winterperiode zijn conditie op peil houden.
Vader wilde graag een Zeeuws kampioenschap organiseren, alleen voor renners die in Zeeland geboren zijn of woonachtig zijn.

Lavagebieden

"Ik heb aan Zwift gevraagd of er een 'private-event' gemaakt kon worden met een speciaal parcours. Daar hebben ze aan meegewerkt." Daardoor reden de renners zo'n veertig kilometer door havens, lavagebieden en over onverharde wegen.
wielrennen Zwift Jarno Vader
Jarno Vader in actie tijdens de eerste editie van het Zeeuws kampioenschap Zwift © Omroep Zeeland
Vader deed zelf ook mee en legde het parcours af met een gemiddelde snelheid van circa veertig kilometer per uur. De laatste kilometers van de wedstrijd gingen bergop. Dat was net iets te zwaar voor Vader, die op de weg uitkomt voor Cycling Team Flakkee. Toch was hij tevreden met zijn tiende plek.

Winst De Jager

De winst ging naar Pico de Jager uit Abcoude, die geboren is in Wolphaartsdijk. Hij was de sterkste in de A-categorie. Er waren vier categorieën, ingedeeld op sterkte van de renners.
Vader kijkt tevreden terug op de eerste editie. Misschien komt er in de toekomst een tweede editie. "Wie weet kunnen we dan richting de honderd deelnemers."