Quinty van de Guchte winnares koers van Eghezéé

Quinty van de Guchte heeft in België de elitewedstrijd van Éghezée gewonnen. De wielrenster uit Driewegen won de wedstrijd na een sprint tegen de Finse Minna-Maria Kangas. Het is de eerste keer dit seizoen dat ze een wielerkoers weet te winnen.
Quinty van de Guchte
Quinty van de Guchte wint de koers van Eghezéé © Quinty van de Guchte
Vijftig kilometer voor het einde van de finish reed Van de Guchte weg bij het peloton. Na twintig kilometer sloot Kangas aan. Mede door een goede samenwerking met haar team, Keukens Redant Cycling Team, reed ze ruim twee minuten voor de rest van het deelnemersveld. In de sprint versloeg ze haar Finse tegenstandster. Ze lag op de tweede plaats en in de laatste meters voor de finishlijn reed ze weg en kwam Kangas niet meer in de buurt. Zo wist Van de Guchte de koers op haar naam te schrijven.. "Deze overwinning geeft mij vertrouwen voor de rest van het seizoen en bevestigd dat ik op de goede weg ben na alle trainingen van afgelopen winter", laat de wielrenster weten.

Wielrennen in België

Van de Guchte rijdt bij het Belgische Keukens Redant Cycling Team. Ze rijdt voornamelijk nationale wedstrijden bij de Zuiderburen, waar de wielrenster ook woont. 23 april is ze weer in Zeeland te vinden. Dan rijdt Van de Guchte namelijk de EPZ Omloop van Borsele.