Van de Ven wint eerste wedstrijd ONK Motorcross in Axel

Nancy van de Ven heeft de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap motocross in Axel gewonnen. De Vlissingse bleef Shana van der Vlist en Lynn Valk voor.
Bekijk hier de tweede manche bij het ONK Motocross in Axel
De eerste manche werd gewonnen door Nancy van de Ven en ook in de tweede manche kwam de Vlissingse het beste uit de startblokken en pakte als eerste de kop van de wedstrijd.
De vrouwen, die tussen de mannen reden, maakten de dienst uit in de finale en dat is niet heel gek, want een groot deel van de wereldtoppers stond aan de start op het circuit in Axel. Valk is de huidige leidster in de strijd om de wereldtitel. Van de Ven is de nummer twee in het klassement en Shana van der Vlist staat op plek vier.
Na een paar rondes in de tweede manche moest Van de Ven Van der Vlist echter laten passeren en zij gaf de kop niet meer weg. Ze bouwde beetje bij beetje haar voorsprong verder op en won uiteindelijk de wedstrijd. Van de Ven werd in de tweede manche tweede, maar dat was genoeg voor de overwinning in de eerste wedstrijd van het ONK van dit seizoen. Valk werd derde.