Wonderlijke comeback levert GOES een punt op

GOES heeft na een turbulente tweede helft alsnog een punt gepakt tegen Excelsior'31. De ploeg van Kevin Hollander keek na een uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan, maar door doelpunten van Van de Kreeke, Kabwe Manengela en Tiebosch kwam het alsnog langszij.
Bekijk hier de comeback van GOES tegen Excelsior'31
GOES begon matig aan de wedstrijd want na twee minuten keek het al tegen een achterstand aan. Jelle Klap kreeg de bal niet onder controle waarna Jasper Veltkamp met een afstandsschot Matthew Lentink wist te verschalken. Tien minuten later sloeg diezelfde Veltkamp opnieuw toe. Hij kreeg de bal terug uit een corner en werkte de 2-0 binnen. De Bevelanders ontsnapten een ogenblik later aan een grotere achterstand. Eerst schoot Sander Thomas de bal op de lat en in de rebound pareerde Lentink een schot van Givan Werkhoven. Toch hield GOES voor rust de schade verder beperkt.

GOES knokt zich terug in de wedstrijd

Vlak na rust leek de voorsprong van Excelsior'31 groter te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. GOES bleef moeite hebben met het aanvalsspel van Excelsior'31. De defensie van de Bevelanders kreeg geen vat op de tegenstander en Sander Thomas schoot de 3-0 binnen. Kevin Hollander greep in en bracht Huib van Hecke en Francis Kabwe Manengela in die aanvankelijk rust kregen voor deze wedstrijd. Uit een corner sloeg GOES toe doordat Julian van de Kreeke de bal langs Excelsior'31-doelman Anthony van Zaltbommel schoot. GOES ging beter spelen en kreeg een kwartier voor tijd de kans op 3-2. Jelle Klap bereikte Kabwe Manengela, maar zijn kopbal ging net naast. Een minuut daarna was het wel raak. Kabwe Manengela speelde zich goed vrij en verzorgde de aansluitingstreffer.
Gianni Tiebosch maakte de belangrijke 3-3 voor GOES tegen Excelsior'31
Gianni Tiebosch maakte de belangrijke 3-3 voor GOES tegen Excelsior'31 © Orange Pictures
In een turbulente slotfase volmaakte GOES de comeback. Eerst kreeg Excelsior'31-speler Vincent Schmidt rood na een opstootje. Twee minuten later wees de arbiter naar de stip na een overtreding op Kabwe Manengela. Gianni Tiebosch maakte in tweede instantie de 3-3 waarna GOES helemaal terug in de wedstrijd was. De bezoekers kregen nog een grote kans op de winst, maar de bal werd vlak voor de lijn weggehaald. Ook Excelsior'31 kreeg nog een grote mogelijkheid, maar Veltkamp kreeg de bal er niet in. Daardoor pakte GOES alsnog een zwaarbevochten punt.

1-0 Jasper Veltkamp (2)
2-0 Jasper Veltkamp (13)
3-0 Sander Thomas (53)
3-1 Julian van de Kreeke (61)
3-2 Francis Kabwe Manengela (75)
3-3 Gianni Tiebosch (82/pen)
Bijzonderheden: Excelsior'31-speler Vincent Schmidt krijgt een rode kaart in de 78e minuut.