Maaike Boogaard de sterkste in 37e Omloop van Borsele

De 37e editie van de Omloop van Borsele is gewonnen door Maaike Boogaard. De 23-jarige renster uit Hoorn ontsnapte in de laatste lokale ronde uit een kopgroep van zeven en kwam solo over de streep. Sofie van Rooijen uit Driel won de sprint van de achtervolgende groep, voor de Noorse Nora Tveit.
Maaike Boogaard de sterkste in 37e Omloop van Borsele
De finish bij de wedstrijd voor eliterensters lag al na 88 kilometer. De koers moest fors worden ingekort vanwege een medisch spoedgeval binnen de organisatie. De harde wind zorgde ervoor dat het peloton al vroeg in stukken brak. Een kopgroep van negen met onder andere Boogaard kreeg vorm en pakte al snel een voorsprong van meer dan een minuut.

Beslissing in laatste omloop

Na een grote lus van 58 kilometer reden de rensters nog drie rondes van tien kilometer rond finishplaats 's-Heerenhoek. In de laatste omloop viel de beslissing. Mareille Meijering probeerde als eerste weg te komen, maar de renster van Multim Accountants kreeg geen ruimte. Dat was het sein voor Boogaard om aan te vallen en haar poging had wel succes. Op de streep had de renster van UAE Team ADQ zeven seconden voorsprong op de achtervolgende groep.