Terneuzense Boys verslaat concurrent SHO, maar eindigt met tien man

Terneuzense Boys heeft na vijf competitiewedstrijden op rij eindelijk weer eens weten te winnen in de 1e klasse B. In eigen huis werd SHO verslagen met 4-1. Miroslav Peric was de opvallendste man bij de Zeeuws-Vlamingen. Hij scoorde, miste een penalty en kreeg een rode kaart.
Bekijk hier de samenvatting van Terneuzense Boys-SHO: 4-1
Terneuzense Boys speelde goed het eerste half uur van de wedstrijd en dat resulteerde al na een kleine tien minuten in een voorsprong. Op aangeven van Rick Gort scoorde Remon de Vlieger de 1-0. Ruim vijf minuten later was het Cor-Pieter Pander, die een uitgespeelde kans afmaakte en de 2-0 scoorde.
Door een slordigheid achterin kon SHO de aansluitingstreffer maken. Sander de Heus rondde de aanval van SHO succesvol af met een vallende kopbal. SHO nam daarna het initiatief over en werd sterker. Het leverde een indirecte vrije trap op in het strafschopgebied van Terneuzense Boys, maar het resulteerde niet in een doelpunt. Met de 2-1 stand op het bord gingen de ploegen rusten.

De tweede helft was veel minder aantrekkelijk dan de eerste helft en het duurde tot de 63e minuut voordat Miroslav Peric wist te scoren. Hij schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in het doel. Drie minuten later kreeg Terneuzense Boys de kans op de 4-1, nadat Mitchell de Nooijer werd neergehaald in het strafschopgebied door de keeper van SHO. De toegekende penalty werd gemist door Miroslav Peric.

Peric

Een minuut of twintig later kon Miroslav Peric het veld verlaten. Eerst kreeg hij een gele kaart wegens een overtreding en een minuut later kreeg hij wegens een ongelukkige sliding, waarbij hij tegen zijn tegenstander botste, zijn tweede gele kaart en kon hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

Toch wist Terneuzense Boys twee minuten voor tijd nog de 4-1 te maken door een doelpunt van Dangelo Martien, die van dichtbij kon intikken.
Terneuzense Boys doet goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer klimt in de stand van de 1e klasse B naar de negende plaats en wipt over concurrent SHO heen.

Scoreverloop

1-0 Remon de Vlieger (10)
2-0 Cor-Pieter Pander (16)
2-1 Sander de Heus (27)
3-1 Miroslav Peric (63)
4-1 Dangelo Martien (88)

Bijzonderheden

Miroslav Peric mist penalty (67)

Rood

Miroslav Peric (84/ 2x geel)

Opstelling Terneuzense Boys

Nando Pijnenburg, Mitchell de Nooijer, Wouter Faasse, Ewoud van Troost, Dangelo Martien, Mike Segers (Glenn Michielsen/50), Ruben van der Meulen, Rick Gort, Cor-Pieter Pander (Jochem van der Meulen/76), Remon de Vlieger, Miroslav Peric