BC Vlissingen houdt hoop op handhaving in eerste divisie

BC Vlissingen heeft in de basketbalcompetitie een belangrijke overwinning behaald. In de eerste divisie was de ploeg van trainer Rakhes Angnoe vrijdag met 75-62 te sterk voor River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam. Daardoor mag Vlissingen blijven hopen op langer verblijf in de eerste divisie.
Basketbal BC Vlissingen River Trotters Thijs Beumer
Thijs Beumer legt aan voor een vrije worp © Theo Theune
In de beginfase keek BC Vlissingen nog tegen een 8-13 achterstand aan. Maar door een serie van vijftien punten werd dit omgebogen naar een 23-13 voorsprong.
Na de 35-27 ruststand liep BC Vlissingen verder uit naar 48-30. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam kwam nog even terug tot 70-62, maar de Vlissingse zege kwam niet meer in gevaar. Thijs Beumer maakte de meeste punten voor BC Vlissingen: 21.

Degradatie

Met nog zes wedstrijden te spelen staat BC Vlissingen op negende plaats met zestien punten uit twintig wedstrijden. Officieel degraderen er maar liefst vijf ploegen (de nummers negen tot en met dertien) uit de eerste divisie omdat de basketbalbond de competities kleiner willen maken. Door de zege heeft de ploeg van Angnoe weer aansluiting gevonden met de veilige achtste plaats.
Bij BC Vlissingen wordt er ook rekening gehouden met een scenario waarin er vier teams degraderen. In dat geval heeft de ploeg nu een voorsprong van vier punten (wel met drie wedstrijden minder gespeeld) op de degradatiezone.