Kloetinge ook zonder problemen langs RVVH

Na de eenvoudige zege op Oranje Wit van vorige week, kende Kloetinge opnieuw een probleemloze middag in de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal. Door een 0-2 zege op RVVH (nummer drie in de stand) is de koploper opnieuw een stap dichterbij het kampioenschap en de daarmee zo gewenste promotie naar de hoofdklasse.
voetbal RVVH Kloetinge
Remco Buijst (RVVH) schermt de bal af voor Dano Lourens © Orange Pictures
Kloetinge kreeg in het eerste kwartier een paar kansjes. Zo ging een schot van Jeremy Hubregtse net over het doel van RVVH. Daarna kreeg Kloetinge in het eerste half uur nog mogelijkheden via Jefry Dijkstra (schot), Dano Lourens (kopbal) en Reguillo Vandepitte (schot).
Toch werd het overwicht pas kort voor rust omgezet in een doelpunt. Topscorer Dano Lourens maakte zijn 22e treffer van het seizoen. Direct na rust verdubbelde Kloetinge de voorsprong. Jefry Dijkstra scoorde op aangeven van Tim de Winter.
De wedstrijd was na de 0-2 gespeeld. Kloetinge had een makkelijke middag in Ridderkerk. RVVH kreeg amper kansen, waardoor doelman Mitchell Braafhart een rustige middag kende.

Solo

In de slotfase liet topscorer Lourens zijn klasse nogmaals zien. Een lange solo vanaf de middenlijn eindigde met een schot, dat op de bovenkant van de lat uiteen spatte. Na dit seizoen vertrekt de 18-jarige spits naar Jong Sparta.
Kloetinge heeft, met nog vijf wedstrijden te gaan, een voorsprong van vier punten op Nieuwenhoorn.

Scoreverloop

0-1 Dano Lourens (44)
0-2 Jefry Dijkstra (48)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jeremy Hubregtse, Roy Mulder, Jeroen de Jonge (Ufuk Kahveci/85), Klaas van Hecke, Tim de Winter, Valentijn van Keulen, Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Thomas de Rijke (Kyle Doesburg/69)