Beloftenweekend krijgt verwachte winnaar met Van Sintmaartensdijk

Het H4A Beloftenweekend is gewonnen door Roel van Sintmaartensdijk, de favoriet voor de eindzege van de wieler tweedaagse in Zeeuws-Vlaanderen. De renner uit Zuidland won geen etappe, maar bleek in het eindklassement wel de sterkste renner.
Beloftenweekend krijgt verwachte winnaar met Van Sintmaartensdijk
Vrijdag won de Belgische renner Gianluca Pollefliet de openingsrit in Terneuzen. De renner van Lotto-Soudal U23 begon zaterdagochtend als klassementsleider aan de tijdrit in Sluiskil, maar raakte de leiderstrui kwijt aan zijn landgenoot Arno Claeys van Team Elevate, die de rit tegen de klok op zijn naam schreef.
Van Sintmaartensdijk, die de afgelopen twee edities van de Omloop van de Braakman won in Philippine, eindigde op de tweede plaats.
Het H4A Beloftenweekend maakt deel uit van de U23 Road Series, een reeks wedstrijden in België en Nederland voor renners tot 23 jaar. Na de Wim Hendrikstrofee in Koewacht was dit de tweede wedstrijd.
Zaterdagavond won Jord Baak, ploeggenoot van Van Sintmaartensdijk bij VolkerWessels Cyclingteam, de slotetappe tussen Sluiskil en Philippine.
Baak (21) was in de sprint in de Kasteelstraat in Philippine de sterkste, voor de Belgen Vincent Van Hemelen en Liam Slop, beiden van Lotto-Soudal U23.
Van Sintmaartensdijk won het eindklassement met een voorsprong van 0.06' op Van Hemelen en 0.22' op Slop.
Bekijk hier de interviews met ritwinnaar Jord Baak en eindwinnaar Roel van Sintmaartensdijk