Anne Terpstra achtste bij wereldbeker in Albstadt, blijft meedoen in klassement

Anne Terpstra uit Zierikzee heeft geen rol van betekenis kunnen spelen bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Albstadt. Op het loodzware parcours kon de mountainbikester een goede start geen vervolg geven en eindigde ze als achtste. Rebecca McConnell uit Australië ging er met de winst vandoor.
Mountainbike Anne Terpstra
Anne Terpstra rijdt naar een achtste plaats in het Duitse Albstadt (archieffoto) © Orange Pictures
Terpstra was het wereldbekerseizoen goed begonnen met een tweede plaats in Brazilië en wilde haar goede vorm graag voortzetten. In eerste instantie leek dat ook te gaan gebeuren. Bij het ingaan van de eerste bocht lag Terpstra op de vierde plaats en gedurende de eerste ronde reed ze knap in het kielzog van koploopsters McConnell en de Zweedse Jenny Rissveds.

Tempo ligt te hoog voor Terpstra

Al vroeg in de tweede ronde moest Terpstra terrein geven op haar concurrenten. Het tempo van de twee dames vooraan lag te hoog en de Zeeuwse zakte naar de twaalfde plaats. Toch hervond ze haar tweede adem en vocht ze zich naar een plek bij de beste tien rensters. In de laatste omloop kwam ze nog in de buurt van de zesde plaats, maar in de sprint was het beste er wel vanaf. De ontketende McConnell reed in de voorlaatste ronde weg bij haar rivale Rissveds en had bijna een minuut voorsprong op de meet. Terpstra moest drie minuten toegeven op de winnares.

Tweede in het algemeen klassement

Terpstra staat na de wereldbekerwedstrijd in Albstadt nog altijd op de tweede plaats met 373 punten. Het gat naar McConnell is wel groot want de Australische heeft nu 620 punten. Ze won eerder al de wereldbeker in Brazilië. De Oostenrijkse Mona Mitterwallner, die vandaag als derde finishte, staat derde met 357 punten.