Imke Verstraeten grijpt voor tweede keer naast hockeykampioenschap België

Imke Verstraeten uit Hulst heeft zondag naast het Belgische hockeykampioenschap gegrepen met haar team KHC Dragons. Ze verloor de play-offs finale van Gantoise uit Gent. Vorig jaar won de Gentse club ook het kampioenschap van KHC Dragons.
hockey KHC Dragons Imke Verstraeten
Imke Verstraeten probeert de bal te veroveren voor KHC Dragons © Louis Goethals de Mude
Zaterdag werd de eerste finale gespeeld op het veld van KHC Dragons in Brasschaat. Deze wedstrijd verloor Dragons met 1-3. Verstraeten kon met haar team weinig maken tegen de club uit Gent. Alleen aan het einde van de wedstrijd werd een strafcorner benut.
Zondagmiddag stond KHC Dragons al snel met de rug tegen de muur. In het tweede kwart stond het al 2-0 voor de Gentenaren. En de 3-0 viel in het derde kwart. Met deze overwinning is Gantoise voor de tweede keer op rij landskampioen. Voor KHC Dragons was dit voor het laatst in 1994.

België verlaten

De verdediger uit Hulst zal volgend seizoen niet meer mee doen in de Belgische competitie. Verstraeten maakt de overstap naar Pinoké in Amstelveen. Zij staan op dit moment vijfde in de hoofdklasse van het dameshockey in Nederland.