Kloetinge loopt uit op concurrentie in de 1e klasse B

Voetbalclub Kloetinge heeft dinsdag een belangrijke stap richting het kampioenschap gezet. Zelf won de ploeg met 2-1 van Nieuw Lekkerland. Concurrent Nieuwenhoorn verspeelde weer punten waardoor Kloetinge nu een voorsprong van zes punten heeft in de 1e klasse B.
Kloetinge was te sterk voor Nieuw-Lekkerland vanavond
Kloetinge was te sterk voor Nieuw-Lekkerland vanavond © Ron Quinten
De wedstrijd was ruim tien minuten oud toen Nieuw Lekkerland onverwachts op voorsprong kwam. Vanuit het niets scoorde Niels Brekelmans.
De gelijkmaker van Kloetinge liet twintig minuten op zich wachten. Uit een voorzet van Jefry Dijkstra kopte Kyle Doesburg op de kruising. De rebound werd ingekopt door topscorer Dano Lourens. Kloetinge kreeg daarna nog kleine kansen om op voorsprong te komen, maar zonder succes. De ploeg van trainer Marcel Lourens was slordig in de afwerking.

Met de schrik vrij

Op slag van rust kwam Kloetinge nog met de schrik vrij toen Nieuw Lekkerland uitbrak via Damien Muller, maar zijn schot werd gered door keeper Mitchell Braafhart. Zo bleef het halverwege 1-1.
Na rust kreeg Kloetinge kansen via Dano Lourens, Kyle Doesburg, Klaas van Hecke en Jeremy Hubregtse (onderkant lat), maar de bal wilde er niet in. Uit een spelhervatting kwam Kloetinge toch op voorsprong. Uit een corner kwam de bal via Dano Lourens voor de voeten van Tim de Winter, die de bal in het doel schoot.

Spannend

Even werd het nog spannend, toen doelpuntenmaker Brekelmans een vrije trap nam, die door Mitchell Braafhart onder de lat werd weggetikt.
Kloetinge heeft in de 1e klasse B nu een voorsprong van zes punten op Nieuwenhoorn, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Oranje Wit. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen.

Scoreverloop

0-1 Niels Brekelmans (12)
1-1 Dano Lourens (31)
2-1 Tim de Winter (58)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jeremy Hubregtse (Jarreau Manuhuwa/87), Roy Mulder, Jeroen de Jonge, Klaas van Hecke, Tim de Winter (Marijn Wijkhuijs/88), Valentijn van Keulen (Aidan Milot/72), Reguillo Vandepitte, Jefry Dijkstra, Dano Lourens, Kyle Doesburg