Terneuzense Boys geeft voorsprong uit handen en verliest in Rotterdam

Terneuzense Boys heeft dinsdag in de 1e klasse B met 2-1 verloren van XerxesDZB in Rotterdam. Even leek Terneuzense Boys op weg naar een stunt, maar de ploeg van trainer Dennis de Nooijer verspeelde de voorsprong. Daardoor blijft de Zeeuws-Vlaamse ploeg op de tiende plaats staan.
Dennis-de-Nooijer-Terneuzense-Boys
Terneuzense Boys verliest van XerxesDZB (2-1) © Omroep Zeeland
De eerste helft gebeurde er vrijwel niets. XerxesDZB had veel balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. Keeper Nando Pijnenburg van Terneuzense Boys moest één keer in actie komen en kon een schot eenvoudig keren. Terneuzense Boys probeerde af en toe met counters gevaarlijk te worden, maar steeds was de laatste pass niet op maat of zat er een Rotterdams been tussen.

Levendige tweede helft

Wat in de eerste helft niet lukte, gebeurde na acht minuten spelen na de rust wél. Jochem van der Meulen slingerde de bal voor het doel en Mitchell de Nooijer kopte de bal achter de doelman. Terneuzense Boys kon niet heel lang genieten van de voorsprong, want na een uur spelen kwam XerxesDZB op gelijke hoogte na een eigen doelpunt van Dangelo Martien.
Bijna meteen na de aftrap kreeg Remon de Vlieger dé kans om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten, maar het stiftje eindigde óver de keeper, óp de lat. Een paar minuten later was het wél raak voor XerxesDZB. Marvin Strik schoot zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong. In de laatste twintig minuten bleef een slotoffensief van Terneuzense Boys uit en zo verloor de Zeeuwse ploeg teleurstellend in Rotterdam.

0-1 Mitchell de Nooijer (53)
1-1 Dangelo Martien (61/ed)
2-1 Marvin Strik (68)