Terneuzense Boys geeft voorsprong twee keer weg en speelt gelijk tegen BVCB

Terneuzense Boys heeft tegen BVCB belangrijke punten laten liggen in de strijd tegen degradatie uit de 1e klasse B. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer wist twee keer op voorsprong te komen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 3-3. Toch liep Terneuzense Boys uit op concurrenten, omdat SHO, Papendrecht en Heinenoord niet wisten te winnen.
Terneuzense Boys - BVCB
Spelers van Terneuzense Boys kijken toe bij de kopgoal van BVCB. © Harry Brouns
Terneuzense Boys begon goed. In de negende minuut werd Remon de Vlieger neergehaald in het strafschopgebied. De nummer tien van Terneuzense Boys ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty halfhoog in de rechterhoek binnen. Tien minuten later maakte doelman Nando Pijnenburg een overtreding in de eigen zestienmeter en was het de beurt aan Jeremy de Hoog van BVCB om een strafschop te nemen. Zijn penalty werd benut in de linkerhoek, ook al zat de doelman van de thuisploeg er dichtbij.

Nog twee goals voor rust

Tien minuten voor de rust kwam BVCB op voorsprong na een zwak moment in de verdediging van Terneuzense Boys. Wouter Faasse kon een diepe bal niet goed verwerken en via Ricoberto Luijando rolde de bal langs Pijnenburg de goal in. Vlak voor rust bracht Miroslav Peric, die terugkeerde in de basiself na een schorsing, zijn ploeg weer op gelijke hoogte met een droge knal in de verre hoek.

Terneuzense Boys geeft weer voorsprong weg

Ook de tweede helft ging gelijk op. Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Jochem van der Meulen een goede schietkans, maar zijn knal vloog rakelings langs de kruising. Een paar minuten later stak Peric de bal richting Mitchell de Nooijer, die koel afrondde en zijn ploeg weer op voorsprong zette. Na een periode van weinig kansen kreeg BVCB tien minuten voor het eindsignaal een vrije trap. Die voorzet werd binnengekopt door Michael de Rooy, die daarmee de stand weer gelijktrok. De Nooijer kreeg in de slotfase nog een grote kans om toch nog een overwinning over de streep te trekken, maar zijn inzet belandde in het zijnet: 3-3.

Scoreverloop

1-0 Remon de Vlieger (9/pen)
1-1 Jeremy de Hoog (15/pen)
1-2 Ricoberto Luijando (35)
2-2 Miroslav Peric (43)
3-2 Mitchell de Nooijer (59)
3-3 Michael de Rooy (81)

Opstelling Terneuzense Boys

Nando Pijnenburg, Mitchell de Nooijer, Wouter Faasse, Ewoud van Troost, Dangelo Martien, Jochem van der Meulen(Mike Segers/79), Ruben van der Meulen, Rick Gort, Cor-Pieter Pander, Remon de Vlieger, Miroslav Peric