Bankzitter Roemeratoe degradeert met Willem II uit Eredivisie

Godfried Roemeratoe is met voetbalclub Willem II gedegradeerd uit de Eredivisie. De voetballer uit Oost-Souburg deed dat zonder zelf in actie te komen; de middenvelder zag zijn ploeg vanaf de bank met 3-0 winnen van FC Utrecht, maar genoeg voor handhaving was dat niet.
roemeratoe
Godfried Roemeratoe (archieffoto) © Orange Pictures
Willem II moest winnen en hopen dat uitslagen bij de concurrentie goed uitvielen. Dat gebeurde niet; Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam wonnen, waardoor de Tilburgers als zeventiende eindigen en van het de Eredivisietoneel verdwijnen.
Roemeratoe werd dit seizoen gehuurd van FC Twente en wilde zich in Tilburg de basis spelen, maar dat lukte niet. Roemeratoe kwam tot 21 wedstrijden voor Willem II en mocht maar zes keer in de basis starten. Sinds de aanstelling van Kevin Hofland in maart van dit jaar werd nog maar drie keer een beroep op de Vlissinger gedaan. De laatste vijf wedstrijden van het seizoen bleef hij zonder speeltijd op de bank. De 22-jarige Oost-Souburger vertrekt na dit seizoen bij FC Twente.

Zeeuwen bij NAC Breda

Yassine Azzagari uit Goes en Gylermo Siereveld uit Vlissingen slaagden er met NAC Breda zaterdagavond niet in om een ronde verder te komen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Beide voetballers kwamen niet in actie tijdens het tweeluik in de nacompetitie tegen ADO Den Haag, dat over twee wedstrijden met 4-2 te sterk was.
Voor Azzagari is er nog kans op de Eredivisie; hij verkast na dit seizoen naar FC Eindhoven, dat wel doorstootte naar de volgende ronde van de nacompetitie. Het contract van de 20-jarige Siereveld is opgezegd door NAC. Waar de verdediger volgend seizoen voetbalt is nog niet bekend.