GOES ziet kansen op handhaving verder slinken

GOES heeft vanmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen. Op bezoek bij lijstaanvoerder FC Lisse verloor de ploeg van Kevin Hollander met 4-0. Daardoor blijft de Bevelandse formatie hekkensluiter in de Derde Divisie. Omdat concurrent DOVO in de slotminuten drie punten pakte is de uitgangspositie van GOES nog beroerder geworden.
FC Lisse GOES
Ludcinio Marengo (FC Lisse) verschalkt Matthew Lentink en is trefzeker tegen GOES © Orange Pictures
In de jacht op lijfsbehoud wist GOES dat het een lastige middag zou worden tegen FC Lisse. Vanwege blessures ontbraken er drie basiskrachten bij GOES en daar kwam de schorsing van Gianni Tiebosch nog bovenop die vorige week rood kreeg. Na zeven minuten lag de bal al in het net. Uit een corner van Tom Noordhoff kopte David Verweij de 1-0 binnen.
Matthew Lentink voorkwam twee minuten later met een knappe redding dat Lisse de score wist te verdubbelen. Aan de andere kant wist ook GOES gevaar te stichten. Francis Kabwe Manengela kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn schot werd op de lijn gestopt. FC Lisse had meer succes in de afronding. Ludcinio Marengo krulde bal vanaf de rand van de zestien op fraaie wijze in het doel.

GOES loopt in laatste kwartier meer averij op

Ook in het tweede bedrijf was FC Lisse een maatje te groot voor de Bevelandse formatie. Het was aan Lentink te danken dat de score niet verder opliep. De thuisploeg kreeg meerdere kansen, maar de doelman van GOES was voortdurend een sta-in-de-weg. Toch was het een kwartier voor tijd alsnog raak. Reggie Schaap gaf de voorzet op Enzo Stroo die de 3-0 tegen de touwen werkte. GOES wist daar in de slotfase weinig tegenover te brengen. Vlak voor tijd werd de schade voor GOES nog wat erger nadat Jeffrey Klijbroek een combinatie door het hart van de verdediging van GOES wist af te ronden.

Kans op handhaving is nihil voor GOES

Door de nederlaag blijft GOES op de laatste plaats staan in de Derde Divisie. In de resterende drie duels moet GOES vier punten goedmaken op VVOG en vijf op DOVO om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Scoreverloop

1-0 David Verweij (7)
2-0 Ludcinio Marengo (33)
3-0 Enzo Stroo (74)
4-0 Jeffrey Klijbroek (88)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Julian van de Kreeke (Sylvio Hage/64), Stefan de Bert, Ruben Hollemans, Jelle Klap, Renzo Roemeratoe, Reza Maipauw, Sven Mbikulu, Riad Elloukmani, Francis Kabwe Manengela, Guillaume Clinckemaillie