Hoek wint bij debuut nieuwe trainer en blijft meedoen om promotie

Björn De Neve is goed begonnen bij Hoek. De nieuwe trainer van de Zeeuws-Vlamingen zag hoe zijn ploeg de subtopper met Excelsior'31 met 2-1 won en daardoor actief blijft in de strijd om plek vier, die aan het eind van het seizoen recht zou kunnen geven op deelname aan de nacompetitie.
Bekijk hier de goals van Hoek - Excelsior'31
Hoek had twee nederlagen op rij geleden en was daarmee gezakt naar de zevende plaats in de Derde Divisie. Onder De Neve ging het op zoek naar eerherstel tegen nummer zes Excelsior'31.
Dat moest Hoek doen zonder de geschorste Istvan Bakx, waardoor Erwin Franse in de basis begon. Die kreeg gelijk een grote kans op aangeven van Rik Impens, maar liet die onbenut. Even later, in de tiende minuut, waren de rollen omgedraaid en fungeerde Franse als aangever. Impens was wel trefzeker en zette Hoek op een vroege voorsprong.

Goede organisatie Hoek

Excelsior'31 nam meer initiatief, maar de organisatie van Hoek stond uitstekend en grote kansen voor de bezoekers bleven uit. Vlak voor rust viel toch de gelijkmaker. Siebe Schets, Vlissinger in dienst van de ploeg uit Rijssen, schoot op doelman Jordi de Jonghe, waarna clubtopscorer Givan Werkhoven uit een rebound de gelijkmaker binnentikte.
Na rust bleef Excelsior meer aanvallen en beperkte Hoek zich tot counters. Daar kwamen enkele goede kansen uit, onder andere voor Impens en Delannoy, maar het was middenvelder Mohammad Jabar Zada die Hoek een kwartier voor tijd op voorsprong schoot. Een knap geplaatst schot eindigde in de linkeronderhoek en liet keeper Van Zaltbommel kansloos.
Spelers van Hoek juichen na de treffer van Istvan Bakx
Hoek juicht na een doelpunt (archieffoto) © Sjaak van der Salm
In de slotfase kreeg Hoek via invallers nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Jahrdell Constansia stond koud op het veld toen hij via een prachtige actie twee man passeerde, maar hij zag zich schot gekeerd. In blessuretijd kwam Ruben de Jager via een individuele actie voor de keeper, maar Van Zaltbommel bracht redding met de voet.

Kansen op nacompetitie

Hoek stijgt door de overwinning naar de vijfde plek en staat gelijk in punten met nummer vier DVS'33 Ermelo. De vierde plaats kan aan het eind van het seizoen recht geven op een plek in de nacompetitie, als FC Lisse kampioen wordt en de derde periode wint. Lisse staat aan kop in de Derde Divisie met zeven punten voorsprong op nummer twee Sparta Nijkerk en leidt ook met vier punten voorsprong in die derde periode.
'Ik ben enorm trots op wat de ploeg vandaag heeft laten zien'

Scoreverloop

1-0 Rik Impens (10)
1-1 Givan Werkhoven (43)
2-1 Mohammad Jabar Zada (76)

Opstelling Hoek

Jordi De Jonghe, Karim Bannani, Gertjan Martens, Alexander Embrechts (Jahrdell Constansia/79), Roycel James (Jair Oosterlen/63), Aaron Verwilligen, Mohammad Jabar Zada, Erwin Franse (Steven Smulder/79), Rik Impens, Giovanni Delannoy, Steve Schalkwijk (Ruben de Jager/63)