TOP Arnemuiden blijft in Ereklasse ondanks nederlaag tegen PKC

TOP Arnemuiden heeft in de Ereklasse van het veldkorfbal verloren van koploper PKC/Vertom. Edwin Coppoolse zag zijn ploeg met 11-18 verliezen op eigen veld. Ondanks de nederlaag is TOP verzekerd van handhaving, omdat concurrent AW/DTV verloor.
Bekijk hier de hoogtepunten bij TOP-PKC: 11-18
TOP kon in de beginfase van de wedstrijd goed mee met de tegenstander uit Papendrecht. Er werd goed verdedigd en de thuisploeg kwam zelfs op een 2-0 voorsprong. Na de eerste periode van tien minuten was de stand 6-7 voor verliezend finalist van de Korfbal League in de zaal. In de slotfase van de eerste helft liep PKC verder uit, wat de ruststand op 7-10 bepaalde.
Na de rust werd het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen zichtbaar. Een kwartier voor tijd was de achterstand opgelopen tot 8-14. In de slotfase lukte het de thuisploeg niet om die stand nog om te draaien en werd de eindstand 11-18. Bij PKC viel Romy de Rijke uit Oost-Souburg in en scoorde één doelpunt.
'Het is voor het Zeeuwse korfbal goed dat we nog een jaar in de ereklasse blijven'
Het is de vierde wedstrijd op rij, die verloren wordt door TOP. Eerder deze maand werd ook al met ruime cijfers verloren van KZ/Thermo4U, DVO/Accountor en AW/DTV. Door de slechte reeks is TOP afgezakt naar de vijfde en voorlaatste plaats, maar degraderen kan de Walcherse ploeg niet meer. Hekkensluiter AW/DTV verloor zaterdag ook en kan TOP niet meer achterhalen. Er degradeert één ploeg rechtstreeks uit de Ereklasse B.