Tim van Dijke eindigt in top-15 bij Veenendaal-Veenendaal Classic

Wielrenner Tim van Dijke uit Colijnsplaat is zaterdag als dertiende geëindigd bij de Veenendaal - Veenendaal Classic. De overwinning ging naar Dylan Groenewegen, die de massasprint op zijn naam schreef.
Tim van Dijke
Tim van Dijke in actie tijdens de Veenendaal-Veenendaal Classic © Corrado Francke
Omdat Jumbo-Visma zonder sprinter meedeed aan deze 1.1 koers had Van Dijke een vrije rol. Op elf kilometer van de streep werd de vlucht van de dag bijgehaald waarna het duidelijk werd dat de koers op een sprint zou uitdraaien. Daarin bleek Groenewegen de snelste. De sprinter van Team BikeExchange versloeg de Belgen Gerben Thijssen en Arnaud De Lie. Van Dijke kon zich niet mengen om de winst, maar werd wel de best geklasseerde renner van zijn ploeg.
Voor Van Dijke was het pas de derde wedstrijd van dit seizoen waarin hij van start ging. Na een val in de voorbereiding miste de Noord-Bevelander een gedeelte van het voorseizoen. Eind maart maakte Van Dijke zijn rentree tijdens Brugge-De Panne en begin deze maand reed de 22-jarige wielrenner de Ronde van Hongarije. Op 8 juni staat Van Dijke aan de start van de ZLM Tour.