Zeldzaamheid voor waterpoloërs DZK in laatste thuiswedstrijd

Een wedstrijd winnen zonder tegentreffer, het gebeurt in het waterpolo maar zelden. Het lukte DZK zaterdag in de laatste thuiswedstrijd van de competitie, en tegen Wiekslag scoorde de Vlissingse ploeg daarbij zelf ook nog eens liefst zeventien keer.
Bas van Houwelingen, DZK, De Zeeuwse Kust, Waterpolo
Bas van Houwelingen nam tegen Wiekslag zes van de zeventien treffers voor zijn rekening © Yvonne Stap
Een monsterscore dus voor De Zeeuwse Kust, die in ieder kwart steeds een beetje meer vorm kreeg. Na de eerste acht minuten was het 4-0, halverwege 9-0 en na het derde kwart leidde DZK met 14-0. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen. De Zeeuwse waterpoloërs lieten vier overtalsituaties onbenut en ook werd er nog een strafworp gemist.

Betrouwbare sluitpost

Daartegenover stond dat ook Wiekslag in zes overtalsituaties geen doelpunt maakte. Dat had DZK mede te danken aan keeper Mees Leijnse, die zich opnieuw een betrouwbare sluitpost toonde. Bas van Houwelingen was met zes doelpunten topscorer. Voor DZK zit er met nog één wedstrijd te spelen niet meer in dan de vierde plaats. Door corona is de stand in de 2e divisie B behoorlijk vertekend. Zo speelden de Vlissingers maar vijftien wedstrijden, terwijl nummer drie Sassenheim 21 keer in actie kwam.