Van Anrooij eindigt net buiten top vijf in Burgos

Shirin van Anrooij heeft zich goed laten zien op de slotdag van de Ronde van Burgos. Dankzij een zevende plek in de laatste etappe eindigde de wielrenster uit Kapelle op de zesde plaats in het eindklassement van de vierdaagse Spaanse wielerwedstrijd.
anrooij blauw
Shirin van Anrooij, hier op archiefbeeld, in de blauwe leiderstrui van het jongerenklassement © Omroep Zeeland
In de eerste twee sprintetappes speelde de Kapelse geen rol van betekenis, maar verloor ze ook weinig tijd. In de eerste etappe eindigde ze in dezelfde tijd als winnares Lotte Kopecky uit België, op dag twee bedroeg de achterstand op de Italiaanse Matilde Vitillo slechts zeven seconden. In de derde rit, waar de finish aan het einde van een licht klimmetje lag, liet Van Anrooij zich voor het eerst vooraan zien. Ze eindigde in het peloton, vijftien seconden achter dagwinnares Maví Garcia, de regerend Spaans kampioen. Daarmee klom de Zeeuwse naar de twaalfde plek in het klassement.

Steile slotklim

Van Anrooij groeide dus in de koers en kwam sterk voor de dag in de slotetappe met aankomst op Lagunas de Neila, een lange klim met een steil einde. Tot de finale van de koers hield de renster van Trek-Segafredo zich rustig in het peloton, maar bij het ingaan van de zware laatste kilometers hield ze goed stand terwijl de groep werd uitgedund. Winst zat er desondanks niet in. Landgenote Demi Vollering, vorige week al plaaggeest van Van Anrooij in de Ronde van het Baskenland, toonde zich met afstand de sterkste op de slotklim. Achter haar eindigde Juliette Labous op zeventien seconden achterstand als tweede, waarmee de Française ook de eindzege binnenhaalde.
Van Anrooij kwam als zevende over de meet, met een totaal van 54 seconden achterstand op Vollering. Daarmee kwam de Zeeuwse tien seconden tekort om zich naar een plaats in de top vijf te rijden. Door de zesde plaats in het eindklassement verstevigt Van Anrooij haar positie als leider in het jongerenklassement van de Women's World Tour, het hoogste wielerniveau.