BC Vlissingen zet grote stap richting handhaving, maar hoe groot is nog de vraag

BC Vlissingen boekte een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie, maar na afloop bleef onduidelijk hoe belangrijk precies. Bij de Vlissingse club heerst onduidelijkheid over hoe veel ploegen er aan het einde van de competitie degraderen uit de Eerste Divisie. Zelf deed het door een 77-73 zege op Baros in ieder geval wat het moest doen.
Basketbal BC Vlissingen Baros
Beeld uit de wedstrijd BC Vlissingen - Baros © Omroep Zeeland
Met de overwinning deed BC Vlissingen zelf wat het moest doen. De ploeg van Rakhes Angnoe leek enigszins verrast door de kracht van de tegenstander en liep vanaf de start achter de feiten aan. Pas aan het eind van het derde kwart pakte BC Vlissingen de voorsprong. In het vierde kwart besliste de thuisploeg het duel en liep het van een 52-49 voorsprong via 71-61 uit naar een 77-73 overwinning.

Onduidelijkheid over handhaving

De enige zekerheid die BC Vlissingen na afloop had was dat het ook na dit weekend achtste staat. Die plaats betekent in alle gevallen handhaving in de Eerste Divisie. In de oorspronkelijke situatie zouden de nummers 9 tot en met 13 degraderen maar bij BC Vlissingen houdt men er ook rekening mee dat er maar vier teams afdalen naar de Tweede Divisie. Is dat het geval, dan zijn de Vlissingers veilig. Degraderen er toch vijf teams, kan BC Vlissingen bij een nederlaag op de laatste speeldag volgende week alsnog degraderen.
Bekijk hier de hoogtepunten van BC Vlissingen-Baros: 77-73