Terneuzense Boys wacht flinke klus in strijd om handhaving na late nederlaag

Terneuzense Boys heeft een enorme kans op handhaving laten liggen. Op het Zuidersportpark verloor de eersteklasser door twee late tegengoals met 1-2 van degradant Neptunus-Schiebroek. Daarom wacht komende zaterdag een allesbepalende speelronde in de race om lijfsbehoud.
Bekijk hier de samenvatting van Terneuzense Boys - Neptunus-Schiebroek: 1-2
Winst voor de Zeeuws-Vlamingen en een nederlaag van concurrenten SHO óf Papendrecht betekende dat Terneuzense Boys zich veilig zou spelen in de 1e klasse B. Maar zover was het nog niet. Na een evenwichtig begin kwam de ploeg van Dennis de Nooijer goed weg toen Andy Furtado Dias namens Neptunus-Schiebroek een strafschop op de paal mikte. De thuisploeg was gewaarschuwd, maar speelde ook hierna slordig en daarom eindigde de eerste helft doelpuntloos.

Spannende tweede helft

Kloetinge ging op voorsprong aan de thee in Papendrecht en dat goede nieuws gaf Terneuzense Boys een extra impuls. Na rust regende het kansen voor de thuisploeg. Een kopbal van Glenn Michielsen werd van de lijn gehaald, pogingen van Mitchell de Nooijer, Remon de Vlieger en Miroslav Peric leverden ook geen doelpunten op. Een kwartier voor tijd lukte het de Boys eindelijk om het net te vinden. De Vlieger faalde niet vanaf de strafschopstip (1-0) en dacht daarmee zijn ploeg in veilige haven te schieten.
Toch ging het in de slotminuten nog helemaal mis. Furtado Dias maakte zijn gemiste penalty goed met de gelijkmaker en in de 96e minuut schoot Chahine Lobiyed de bezoekers op 1-2. Op de andere velden zat het ook niet mee, want Papendrecht pakte nog een punt tegen Kloetinge (2-2), terwijl SHO in de slotfase won van XerxesDZB (1-0).
Terneuzense Boys wacht door de 1-2 nederlaag nog een flinke klus in de laatste speelronde. De Zeeuws-Vlamingen zakten naar nacompetitieplek twaalf en spelen komende zaterdag een uitduel bij promotiekandidaat RVVH. Ook bij winst zijn de Terneuzenaren afhankelijk van resultaten van vier concurrenten (Papendrecht, SHO, Oranje Wit en Brielle) om de nacompetitie te ontlopen.
'We moeten het onszelf kwalijk nemen dat we niet meer scoren'

Scoreverloop

1-0 Remon de Vlieger (74/pen)
1-1 Andy Furtado Dias (88)
1-2 Chahine Lobiyed (90+6)

Opstelling Terneuzense Boys

Nando Pijnenburg, Wouter Faasse, Glenn Michielsen, Ewoud van Troost, Dangelo Martien, Mitchell de Nooijer (Jochem van der Meulen/87), Bart Gort, Rick Gort, Cor-Pieter Pander, Remon de Vlieger, Miroslav Peric