Van de Ven doet goede zaken in WK motorcross met tweede plek in eerste manche GP Spanje

Nancy van de Ven heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het wereldkampioenschap motorcross. In de Grand Prix van Spanje werd de Vlissingse tweede in de eerste manche. Daarmee profiteerde Van de Ven van mindere prestaties bij haar concurrenten Lynn Valk en Shana van der Vlist.
Nancy van de Ven loopt juichend het podium op
Nancy van de Ven loopt juichend het podium op - archieffoto © Orange Pictures
Van de Ven pakte kopstart en in de openingsfase kon alleen Courtney Duncan, die terugkeerde na een blessure, haar volgen. Na zeven van de twaalf rondes nam de Nieuw-Zeelandse de leiding over en breidde die voorsprong uit tot de zwartwit-geblokte finishvlag. Van de Ven maakte geen fouten, hield de sterke thuisrijdster Daniela Guillén achter zich en werd tweede.
Landgenotes Lynn Valk en Shana van der Vlist, de nummers twee en drie in het wereldkampioenschap, stelden teleur met een achtste en negende plek in de eerste manche.

Flinke voorsprong op concurrentie

Door de tweede plek deed Van de Ven goede zaken in de strijd om de wereldtitel. Met 153 punten heeft ze een flinke voorsprong op Valk (132 punten) en Van der Vlist (127 punten). Duncan kon door haar blessure twee wedstrijden niet in actie komen en speelt geen rol van betekenis meer in het klassement.
Zondag is de tweede manche op het circuit van Arroyomolinos. Daarna gaat Van de Ven - wat er ook gebeurt - als leidster in het kampioenschap naar Turkije. Daar is in september de laatste grand prix van het seizoen en kan de Zeeuwse voor het eerst wereldkampioen worden in de WMX-klasse.