Kwartfinale eindstation beachvolleyballer Boehlé in Cervia

Dirk Boehlé uit Hulst is met zijn nieuwe partner Mees Sengers in de kwartfinale van het Future-toernooi in het Italiaanse Cervia uitgeschakeld. Het duo verloor van de Zwitsers Immauel Zürcher en Jonathan Jordan. Boehlé en Sengers speelden in Cervia voor het eerst samen op een internationaal toernooi.
Beachvolleybal Dirk Boehle
Beachvolleyballer Dirk Boehlé in actie op archiefbeeld © Pim Waslander/Sportworx
Het Zeeuws/Brabantse duo had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi. Door een tweede plaats in de groepsfase bereikten Boehlé en Sengers de achtste finales, waarin ze in twee sets te sterk waren voor Thomas Reid en Ben O'Dea uit Nieuw-Zeeland. In de kwartfinale kwamen de Nederlandse beachvolleyballers er niet aan te pas tegen Zürcher en Jordan. De Zwitsers wonnen met 21-15 en 21-16.

Nederlands kampioen indoor

Na afgelopen seizoen kwam er een einde aan de samenwerking tussen Boehlé en Mart van Werkhoven, met wie de Zeeuwse volleyballer twee jaar een duo vormde. Met het pas 17-jarige talent Sengers vond Boehlé een nieuwe partner. Vorige maand kroonden Sengers en Boehlé zich in Aalsmeer tot Nederlands kampioen indoorbeachvolleybal.