Van de Ven met ruime voorsprong naar laatste WK-wedstrijd

Voor Nancy van de Ven gloort na de voorlaatste grand prix haar eerste wereldtitel in de WMX-klasse. De Vlissingse werd zondag na haar tweede plaats in de eerste manche van de GP van Spanje derde in de tweede race en hield net als een dag eerder haar concurrenten achter zich. In de slotrace in Turkije verdedigt Van de Ven in september 25 punten op de nummer twee.
Nancy van de Ven
Nancy van de Ven ligt op koers voor haar eerste wereldtitel © Orange Pictures
Van de Ven werkte zich in de tweede manche op het circuit van Arroyomolinos op van de vijfde naar de derde plaats. Twee rondes voor het einde passeerde ze de Duitse Larissa Papenmeier om de podiumplek veilig te stellen. De winst ging naar de thuisfavoriete Daniela Guillén, de winnares van de eerste manche Courtney Duncan uit Nieuw-Zeeland werd tweede.
Zowel Guillén als Duncan speelt geen rol in het algemeen klassement. Beide dames kwamen twee wedstrijden niet in actie. De grootste concurrenten van Van de Ven konden de Zeeuwse leider in de WK-stand ook in de tweede manche niet bedreigen. Lynn Valk werd vijfde, Shana van der Vlist eindigde als dertiende.

Al vijf keer tweede

Door de resultaten tijdens de voorlaatste grand prix ligt Van de Ven op koers voor haar eerste wereldtitel in de WMX-klasse. De Vlissingse rijdt sinds 2013 in de koningsklasse bij de vrouwen en werd al vijf keer tweede. In 2020 eindigde Van de Ven in punten gelijk met Duncan, maar werd de Nieuw-Zeelandse aangewezen als wereldkampioene.