Supersub Nijland schiet RCS de 2e klasse in

Yordi Nijland is de held van Oost-Souburg. In de finale van de nacompetitie stond zijn RCS met 1-1 gelijk tegen Luctor Heinkenszand, waarna invaller Nijland in de 119e minuut de 1-2 binnenschoot. Ver in de blessuretijd van de verlenging benutte de ervaren spits ook nog een strafschop waarmee promotie naar de 2e klasse een feit is.
Bekijk hier de samenvatting van Luctor Heinkenszand-RCS: 1-3
Meer dan honderd treffers maakte Luctor Heinkenszand dit seizoen. Daarnaast was de ploeg tot begin mei ongeslagen. Toch is de Bevelandse ploeg ook volgend jaar weer van de partij in de derde klasse. Voor RCS ziet de wereld er juist helemaal anders uit. Die ploeg won op de slotdag in blessuretijd van Zaamslag en daardoor haalde de ploeg ternauwernood de nacompetitie; het doelsaldo was marginaal beter dan dat van Patrijzen.

Gelijkwaardige ploegen

Via overwinningen op Halsteren (1-2) en Bruse Boys (4-0) werd de finale bereikt, waarin de ploeg uit Heinkenszand de tegenstander was. Eerder dit seizoen waren de competitiegenoten twee keer tegen elkaar opgewassen. In Oost-Souburg werd het 2-2, de terugwedstrijd eindigde in 4-4.
voetbal Yordi Nijland RCS
Supersub Nijland schiet RCS de 2e klasse in © Roy Dassen
Ook nu waren de ploegen over 90 minuten gelijkwaardig. Veel uitgespeelde kansen waren er niet en de treffers kwamen dan ook uit dode spelmomenten. Barry Olierhoek opende de score voor Luctor Heinkenszand vanaf elf meter na een overtreding van Steven Visser, waarna Dyllan Davidse vlak voor rust met een prachtige vrije trap voor de 1-1 tekende.
Na rust bleven grote kansen uit, al kwam RCS nog wel dichtbij via een rollertje van Morad Bobouh dat maar net voorlangs ging. Verlenging moest dus uitsluiting bieden.
Voetbal RCS Luctor
Dyllan Davidse (RCS) torent boven Kevin van Iersel uit bij een luchtduel © Jos Clarijs
In die verlenging ging Luctor Heinkenszand in de aanval. Trainer Giovanni Siereveld bracht onder andere Martijn Simonse en Jaap Esser in de ploeg om de wedstrijd nog vóór de strafschoppenserie te beslissen, maar het was Nijland die aan de andere kant voor doelman Westerbeke opdook. De spits toverde een bal die net te ver achter hem leek te vallen om tot een goal met een knap lobje in de verre hoek.
Met nog seconden op de klok moesten de groen-witten dus wat afdwingen, maar bij een uitbraak van RCS moest aan de noodrem worden getrokken. Nijland ontfermde zich over de strafschop en schoot vol vertrouwen binnen. Daarmee promoveert RCS naar de tweede klasse.