De Koning roeit acht seconden van eigen wereldrecord af

Pararoeier Corné de Koning heeft zijn eigen wereldrecord in de skiff verbeterd. In het Poolse Poznan won de atleet uit Kloetinge de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in een tijd van 8.20'61", en was daarmee ruim acht seconden sneller dan zijn oude toptijd uit 2019.
Pararoeien Corné de Koning
Corné de Koning won de wereldbekerwedstrijd in Poznan en verbeterde het wereldrecord © World Rowing
Ook het oude record roeide De Koning op de baan in Poznan. Dit jaar won De Koning de wedstrijd in de PR2-klasse, waarin alleen roeislagen gemaakt mogen worden met gebruik van bovenlichaam en armen, met grote overmacht. Daniele Stefanoni uit Italië werd tweede op bijna tien seconden achterstand van de Zeeuwse roeier, die in de eenmansboot in 2018 en 2019 wereldkampioen werd.

Nieuwe partner

In de gemengde dubbel twee werd De Koning met zijn nieuwe partner Chantal Haenen derde. Na de zilveren medaille op de Paralympische Spelen in Tokio moest De Koning op zoek naar een nieuwe partner. Zijn oude partner Annika van der Meer stopte en met Haenen vond De Koning uiteindelijk een vervanger. Het duo werkt toe naar de Paralympische Spelen van 2024 en kwam in Poznan voor het eerst in wedstrijdverband in actie.