Geen hoofdrol Zeeuwse profs op NK wielrennen

Op het Nederlands Kampioenschap wielrennen hebben de Zeeuwse deelnemers geen hoofdrol kunnen spelen. Mick van Dijke uit Colijnsplaat reed lang in de kopgroep, waaruit de uiteindelijke winnaar (en ploeggenoot) Pascal Eenkhoorn wist te ontsnappen.
Wielrenner Mick van Dijke in actie tijdens het NK Wielrennen in Drenthe
Wielrenner Mick van Dijke in actie tijdens het NK Wielrennen in Drenthe © ANP
Op het parcours in Emmen, met de VAM-berg als scherprechter, reed al snel een kopgroep van 16 renners weg. Daarin zaten veel renners van Jumbo-Visma, onder wie Mick van Dijke uit Colijnsplaat. Achter die kopgroep gingen 14 renners in de achtervolging, onder wie Tim van Dijke. Enkele renners maakten vanuit de tweede groep de oversteek naar de kopgroep, onder wie Pascal Eenkhoorn.
Eenkhoorn reageerde vervolgens op 26 kilometer voor de finish op een aanval van Daan Hoole. De twee bleven voorop en in de sprint bergop was Eenkhoorn duidelijk de sterkste. Achter het duo legde Taco van der Hoorn beslag op het brons.

Vijf Zeeuwen haalden de finish

Mick van Dijke eindigde in Emmen als achtste. Timo de Jong uit Goes beëindigde het NK als nummer 23. Tim van Dijke kwam als nummer 30 over de streep, een plek voor Wesley Mol uit Kapelle. Thijs de Lange uit Kattendijke eindigde als 48e. Jarno Mobach uit Philippine moest onderweg de strijd staken.