Fortis wint degradatieduel en blijft in de eerste klasse

De korfballers van Fortis uit Oost-Souburg hebben zich verzekerd van een plek in de eerste klasse. In de play-down wedstrijd tegen Phoenix uit Zoetermeer werd met 21-13 gewonnen. Noor Wisse was erg belangrijk met zeven doelpunten.
korfbal Fortis
Fortis blijft actief in de 1e klasse © KV Fortis
Fortis begon goed aan de wedstrijd. De Zeeuwse ploeg kwam op voorsprong via doelpunten van Remco Crucq en Noor Wisse. De Oost-Souburgers speelden vooral lange aanvallen, terwijl de tegenstander via korte aanvallen tot scoren probeerde te komen. Dat lukte, want na een kwartier spelen kwam de ploeg uit Zoetermeer 3-3. Fortis miste in de eerste helft nog twee strafworpen. Het spel bleef in de eerste helft redelijk gelijk opgaan, maar Fortis wist in het laatste deel voor de rust de voorsprong uit de breiden tot drie punten. De ruststand was 11-8.

Fortis veel sterker

In het tweede bedrijf liep Fortis verder uit. Door veel afstandsschoten en strafworpen liep de voorsprong uit tot 20-11. In de slotminuten wist Phoenix nog wat terug te doen, maar het was te laat om de stand nog om te draaien. De eindstand was uiteindelijk 21-13, waardoor de ploeg uit Oost-Souburg ook volgend jaar in de eerste klasse speelt.