Atleet Van den Broeke meldt zich af voor NK met blessure

Atleet Tim van den Broeke uit Vlissingen heeft zich afgemeld voor het Nederlands kampioenschap, dit weekend in Apeldoorn. De atleet van Dynamica ondervindt nog te veel last van een achillespeesblessure, waardoor hij niet in actie komt op de vijf kilometer.
atletiek Tim van den Broeke steeplechase 2018
Archief - Tim van den Broeke op het NK in 2018 op de steeplechase © Orange Pictures
"Ik heb heel veel last van m'n achillespezen, waardoor ik een relatief kleine looppas kan maken", vertelt Van den Broeke. "Hierdoor kan ik niet een hoog tempo lopen. Ik kan de belasting nog niet aan. Vandaar dat ik mezelf heb afgemeld."
Deze week kijkt Van den Broeke op de training of hij van start gaat in de Nacht van de Atletiek in Heusden (zaterdag 2 juli). Daar wil hij meedoen aan de 5000m en een tijd onder de 13.55' lopen. Als hij last blijft houden van de blessure, neemt hij vakantie. "Dan ben ik tevreden met de tijden, die ik tot nu heb gelopen", aldus Van den Broeke. Dit seizoen liep hij 8.09' op de 3000m en 14.03' op de 5000m.

NK Apeldoorn

Tommy Staal, Yunis Stitan en Aron Schott van Delta Sport uit Zierikzee deden wel aan het NK in Apeldoorn mee. Tommy Staal strandde in de series van de 800m. De atleet werd zestiende in een tijd van 1.51'48". Yunis Stitan uit Dreischor klokte 1.54'68'. Ook voor Stitan zit de 800m erop. Hij realiseerde de 21e tijd van de 22 deelnemers.
Op de 400m liep Aron Schott van Delta Sport een tijd van 48'93". Hij werd hiermee veertiende en werd uitgeschakeld in de halve finale.