Rick 'Diesel' de Nooijer bokst zich overtuigend naar NK-goud

Rick de Nooijer uit Middelburg is Nederlands kampioen boksen geworden in de gewichtsklasse tot 86 kilo. In Ahoy Rotterdam greep hij zondag de nationale titel in de finale tegen Idris Legenase. "Ik ben er heel blij mee, het ging gewoon heel goed", reageert De Nooijer trots.
Rick de Nooijer
Rick 'Diesel' de Nooijer bokst zich overtuigend naar NK-goud © Omroep Zeeland
De twee beste boksers van het afgelopen seizoen namen het tegen elkaar op in de NK-finale. Daarin versloeg De Nooijer zijn tegenstander vrij eenvoudig. De jury riep hem unaniem uit tot winnaar. De Nooijer deed zijn bijnaam 'De Diesel' eer aan in de eindstrijd: "Mijn uithoudingsvermogen is goed en dat was in de finale ook zo."
Vorig jaar verloor hij de NK-finale in de klasse tot 81 kilo van Gradus Kraus. Nu is het meteen raak voor de 25-jarige De Nooijer in zijn nieuwe gewichtsklasse.
De tribune in Rotterdam zat vol met bekenden van de Middelburger. Dat gaf De Nooijer, die ook veel wedstrijden in het buitenland bokst, een speciaal gevoel. "Mijn ouders en vrienden kwamen kijken, net als veel supporters uit Roosendaal van mijn vorige boksclub. En mijn opa keek lekker vanuit huis", lacht De Nooijer, die in een drukke week zo'n zeven tot acht keer traint.

Olympische Spelen

Met de nationale titel op zak heeft hij over twee jaar al een mooi doel in gedachten: de Olympische Spelen in Parijs. "Maar eerst moet ik op internationale toernooien veel presteren en hard blijven werken. Dan zien we wel wat haalbaar is", zegt De Nooijer nuchter. "Al staat het sowieso goed als je Nederlands kampioen bent."
Het seizoen van de Zeeuwse bokser zit er bijna op. In september begint hij weer aan het nieuwe seizoen, maar eerst wacht een welverdiende vakantie. "Ik heb veel gebokst de laatste tijd, dus het is lekker om nu even te ontspannen."