Derde plek voor beachvolleyballer Boehlé in eredivisietoernooi Boskoop

Beachvolleyballer Dirk Boehlé is zondag derde geworden bij het eredivisietoernooi in Boskoop. Met zijn partner Mees Sengers leed de Hulstenaar een kleine nederlaag in de halve finale, maar won het duo de troostfinale in twee sets.
Dirk Boehlé vorig jaar bij een toernooi in Utrecht
Dirk Boehlé vorig jaar bij een toernooi in Utrecht © Orange Pictures
Boehlé en Sengers speelden zaterdag erg sterk, want in de twee poulewedstrijden zetten zij hun tegenstanders met 2-0 in sets eenvoudig opzij. Ook in de kwartfinale stonden de twee geen set af, maar in de halve finale bleken Thijmen Heemskerk en Mick Toet met 1-2 te sterk. Met een score van 16-18 wonnen zij de beslissende set.
Winst in troostfinale
Daarmee namen Heemskerk en Toet revanche op hun nederlaag in de finale tegen Boehlé en Sengers een week eerder in Heerenveen. In de finale voor de derde plaats wonnen Boehlé en Sengers in twee sets van Erik Nijland en Kyran Versteegen: 21-17 en 21-16.
De Eredivisie beachvolleybal bestaat uit elf wedstrijden, waarvan het toernooi in het Zuid-Hollandse Boskoop de derde was. Over een week staat in Nijmegen het volgende toernooi op het programma.
Boehlé speelt dit seizoen met een nieuwe partner, Mees Sengers. Daarnaast sloot hij zich aan bij TeamNL.