Geluk voor Pattinama-Kerkhove die als lucky loser toch naar Wimbledon mag

Lesley Pattinama-Kerkhove mag toch meedoen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. De uit Zierikzee afkomstige tennisster is op het allerlaatste moment aan het deelnemersveld van de Engelse Grand Slam toegevoegd vanwege een blessure bij Davinka Kovinic uit Montenegro. Zij meldde zich pas vandaag af met een rugblessure.
Lesley Pattinama-Kerkhove in actie
Lesley Pattinama-Kerkhove in actie op het gras © Orange Pictures
Pattinama-Kerkhove moet vanmiddag al op de baan in Londen verschijnen. Ze speelt tegen de Britse Sonay Kartal, die een wildcard van de organisatie kreeg. Kartal is de nummer 226 van de wereld. Pattinama-Kerkhove staat op dit moment op plek 138. Mocht Pattinama-Kerkhove winnen, dan treft ze in de tweede ronde mogelijk de Poolse Iga Swiatek, die als eerste geplaatst is voor Wimbledon.
Kwalificaties verloren
In het kwalificatietoernooi ging Pattinama-Kerkhove na overwinningen op Lázaro García en Lea Boskovic in de laatste kwalifcatieronde onderuit tegen Christina McHale. Het is voor de Zierikzeese de derde keer dat ze meedoet aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. In 2019 haalde Pattinama-Kerkhove voor het eerst het hoofdtoernooi in Londen, toen werd ze uitgeschakeld in de eerste ronde. Vorig jaar ging ze opnieuw naar het hoofdtoernooi en werd ze in de tweede ronde van het hoofdtoernooi verslagen.