Volgende overwinning voor Hoek in voorbereiding

Hoek heeft ook in de vierde wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen een overwinning geboekt. Op het eigen sportpark won de Zeeuws Vlaamse derdedivisionist met 5-0 van FC Assenede. Na een matige eerste helft, vond Hoek in het tweede bedrijf vaker het net.
Mohammad Jabar Zada en Gert-Jan Martens vieren een treffer van Hoek
Mohammad Jabar Zada en Gert-Jan Martens vieren een treffer van Hoek © Orange Pictures
Na eerdere overwinningen op KVK Ninove (0-1), Excelsior Mariakerke (7-0) en Zulte Waregem Onder 23 (2-1) oefende Hoek vandaag opnieuw tegen een Belgische tegenstander. In een gezapige eerste helft, waarin Hoek vaak erg slordig was, scoorde de ploeg van trainer Björn De Neve vlak voor rust. Jeff Bonsu rondde een aanval over meerdere schijven goed af.
FC Assenede, uitkomend op het tweede provinciale niveau in België, zag in de tweede 45 minuten Hoek uit een ander vaatje tappen. Na elf minuten in de tweede helft kwam Hoek op 3-0 door doelpunten van Steve Schalkwijk en Artuur Zutterman. De 4-0 kwam op naam van Mohammad Jabar Zada, die een afgeslagen corner hard in bovenhoek schoot. Gertjan Martens kopte tien minuten voor tijd de 5-0 eindstand op het scorebord.

Start van het seizoen

Over tien dagen staat voor Hoek de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. In Amsterdam speelt de Zeeuws Vlaamse ploeg dan in de eerste voorronde van de KNVB-beker tegen JOS Watergraafsmeer. Een week daarna begint voor Hoek de Derde Divisie met een uitduel tegen FC Rijnvogels.