Kloetinge wint oefenderby van GOES

Kloetinge heeft de oefenwedstrijd tegen buurman GOES vanavond met 3-1 gewonnen. Nieuwkomer Jorik Mijnhijmer scoorde twee keer voor de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje. Kloetinge blijft hierdoor ongeslagen in de oefencampagne.
Roemeratoe-De-Jager-GOES-Kloetinge
Renzo Roemeratoe kopt de bal weg in duel met Ruben de Jager van Kloetinge © Frans van Pagee
Het eerste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. GOES kreeg al vrij snel de eerste kans van de wedstrijd middels Daniel Wissel, die terugkeerde op het oude nest na een verblijf bij ASWH. Hij is ook meteen de nieuwe aanvoerder.

Mijnhijmer laat zich zien

Na het eerste kwartier werd Kloetinge sterker en raakte het binnen twee minuten de paal en de lat. GOES kreeg ook kansen, Dangelo Martien en Erwin Franse wisten niet te scoren. Aan de andere kant werd er wel gescoord en wist Kloetinge uit een vrije trap de 1-0 te maken. Het doelpunt werd gescoord door nieuwkomer Jorik Mijnhijmer, hij kwam met trainer Juriaan van Poelje mee van Baronie.
Vier minuten later was het Steven Smulder die de 1-1 maakte namens GOES. Nog geen minuut later kwam Kloetinge weer op voorsprong door oud-GOES speler Rémon de Vlieger. Hij zette kort voor rust Kloetinge op een 2-1 voorsprong.
In de slotfase besliste Jorik Mijnhijmer met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd in het voordeel van de groen-witten. Hij bepaalde de eindstand op 3-1.
Jurriaan-van-Poelje-Kloetinge-GOES
Jurriaan van Poelje won ook zijn tweede wedstrijd met Kloetinge © Frans van Pagee
Het was voor GOES de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, voor Kloetinge was het de tweede oefenwedstrijd. GOES wist nog niet te winnen, Kloetinge won alle twee zijn oefenwedstrijden tot nu toe.