Sanderse en Nieuweboer winnen in warm Wolphaartsdijk

Lucas Nieuweboer uit Soesterberg en Monica Sanderse uit Vlissingen hebben de 15 van Wolphaartsdijk gewonnen. Het was voor de Zeeuwse na haar overwinning in 2018 de tweede keer dat ze de wedstrijd op haar naam schreef, en ze deed dat met grote overmacht.
Bekijk hier de samenvatting van de 15 van Wolphaartsdijk
Roy Werner liep bij de mannen lang op kop maar moest zijn inspanningen later in de wedstrijd bekopen. Na negen kilometer nam Nieuweboer de leiding, en de Utrechter stond die niet meer af. Bijna een minuut na Nieuweboer kwam Christiaan Bosselaar uit Haarlem als tweede over de finish, Carsten Kok uit Puttershoek werd derde.
"Het was warm onderweg, maar het is wel prachtig lopen hier. Met de hitte was het wel te doen want ze hadden bij elke kilometer een waterpost en water sponsen. Dat kon je zo over je hoofd gooien. Zo kon je het wel volhouden", vertelt winnaar Nieuweboer na zijn rit.
Okbazgi Kidane, een in Poortvliet wonende Ethiopiër, kwam vijf seconden tekort voor de derde plaats. Op de vierde plaats was hij wel de beste Zeeuw. Werner werd uiteindelijk achtste.

Mannen, 15 km

1. Lucas Nieuweboer Soesterberg 48.29'
2. Christiaan Bosselaar Haarlem 49.27'
3. Carsten Kok Puttershoek 50.12'
Bij de vrouwen was Sanderse een klasse apart. De Vlissingse liep het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de leiding en bouwde een enorme voorsprong op. Op ruim zes minuten achterstand kwam Augusta van Hoogdalem uit Vlaardingen als tweede over de finish. Ellen van Vlaanderen uit Goes werd derde, bijna tien minuten achter Sanderse.
Voor Sanderse is het haar eerste zege sinds haar terugkeer. De Walcherse atlete kampte lang met de naweeën van een coronabesmetting.

Vrouwen, 15 km

1. Monica Sanderse Vlissingen 1.08.04'
2. Augusta van Hoogdalem Vlaardingen 1.14.14'
3. Ellen van Vlaanderen Goes 1.17.50'
Ondanks de hitte toch een mooie loop door Wolphaartsdijk
De overwinning bij de wedstrijd over 5 kilometer ging bij de mannen naar Bereket Petersen uit Goes en bij de vrouwen was Noor Dekker uit Middelburg de snelste.