Boehlé geeft voorsprong uit handen en grijpt naast Nederlandse titel

Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst is er met zijn partner Mees Sengers uit Veldhoven niet in geslaagd het Nederlands kampioenschap te winnen. In Scheveningen leek het Zeeuws/Brabantse koppel in de finale op weg naar een makkelijke zege, maar een ruime voorsprong bleek tegen Steven van de Velde en Mart van Werkhoven niet genoeg voor de titel.
Dirk Boehlé
Geen tweede nationale titel voor Dirk Boehlé uit Hulst; de beachvolleyballer verliest in Scheveningen de finale © Omroep Zeeland
Met Van Werkhoven trof Boehlé zijn oude partner in de eindstrijd. Tot dit seizoen speelde het duo twee jaar samen. In de finale leek van enige spanning lang geen sprake. Boehlé en Sengers wonnen de eerste set met 21-16 en bij een 13-8 stand in het tweede bedrijf leek een rappe overwinning aanstaande.

Beslissende set

Daarna kantelde de wedstrijd. Van de Velde en Van Werkhoven knokten zich knap terug en sleepten de tweede set met 21-19 in de wacht. In de beslissende set ging het tot 9-9 gelijk op, waarna Van de Velde en Van Werkhoven het verschil maakten. Bij een 14-12 stand was het tweede matchpoint fataal voor Boehlé en Sengers. Daarmee greep het koppel naast de tweede titel dit jaar. In april werd wel het NK indoor gewonnen.